Рівненщина: відбувся семінар з питань організації розгляду звернень та запитів у органах прокуратури області

Рівненщина: відбувся семінар з питань організації розгляду звернень та запитів у органах прокуратури області

31.08.17 09:46 0 526
У прокуратурі Рівненської області 28.08.2017 організовано та проведено навчальний семінар на тему: «Питання організації роботи, документування діяльності та обліку роботи зі зверненнями, проблемні питання щодо особистого прийому громадян, розгляду звернень та запитів в органах прокуратури Рівненської області.

Захід відбувся за участі працівників регіональної прокуратури, керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників, прокурорів місцевих прокуратур. Також у семінарі взяв участь та виступив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненської області Василь Овдіюк.

Відкрив семінарське заняття заступник прокурора області Олег Василів, який наголосив на необхідності належної роботи з розгляду звернень та запитів громадян і юридичних осіб як одного із пріоритетних напрямків діяльності органів прокуратури. Він зазначив, що на прокурорів покладається велика відповідальність за якість, повноту та неупередженість розгляду заяв з питань, які належать до їх компетенції, з метою поновлення порушених інтересів держави та зміцнення довіри людей до державних інститутів влади та правоохоронної системи.

Перед учасниками семінару виступили прокурори відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури області. Вони детально зупинились над обговоренням таких важливих питань, як: основні засади організації особистого прийому громадян та розгляду запитів в органах прокуратури та порядок здійснення цієї роботи у місцевих прокуратурах, особливості розгляду депутатських та електронних звернень, скарг на дії, рішення чи бездіяльність слідчого або прокурора під час досудового розслідування.

Працівники відділів ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно-аналітичної роботи та відділу документального забезпечення прокуратури області обговорили із учасниками заходу шляхи уникнення недоліків під час статистичного обліку заяв та скарг та документування роботи зі зверненнями.

По завершенню семінарського заняття працівники регіональної та місцевих прокуратур виконали тестові завдання.

Під час семінару його учасники мали можливість обмінятися досвідом щодо організації роботи із розгляду звернень та запитів в органах прокуратури області та підвищити свій професійний рівень.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ