На Тернопіллі степан Барна ознайомився з готовністю Лановецької ЗОШ №2 до нового навчального року

На Тернопіллі степан Барна ознайомився з готовністю Лановецької ЗОШ №2 до нового навчального року

31.08.17 12:18 0 521
Перебуваючи у робочій поїздці у Лановецькому районі, голова Тернопільської ОДА Степан Барна ознайомився з готовністю Лановецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 до нового навчального 2017/2018 року. Дана школа є опорною і функціонує із трьома філіями – Краснолуцькою, Якимівською та Волицькою. Також цього року школа бере участь у програмі «Новий освітній простір».

Як розповів директор навчального закладу Володимир Рубець, у 2017 році на школу було виділено 1 млн. 600 тис. грн. Перш за все частину коштів спрямували на перекриття школи та заміну всіх вікон і вхідних зовнішніх дверей. Це дало змогу під час опалювального періоду зекономити практично 25% витрат на енергоносії.

Іншу ж частину коштів вклали у початкову освіту. У вісьмох початкових класах, які є у школі, повністю поміняли парти та дошки. Закупили також інтерактивну дошку з 5-ма ноутбуками і облаштували 2 комп'ютерні класи.

Водночас, за словами директора школи, у зв'язку з тим, що школа стала опорною, кількість учнів у ній збільшилася із 370 до 384-ох, з них102 дитини шкільним автобусом доїжджають із сусідніх сіл.

Пересвідчився у роботі навчального закладу, в облаштуванні класів початкової школи, а також у здійсненні заходів з енергоефективності й голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Він наголосив, що діти мають йти вчитися туди, де надають кращі знання і можливості. Саме тому, основне завдання, яке на порядку денному, – це надання якісних освітніх послуг.

«Дана опорна школа отримає додаткових чотири мільйони гривень, які будуть спрямовані на придбання сучасних кабінетів хімії, фізики, біології, географії та інформатики, що якраз створить умови для того, щоб діти отримували повноцінні знання. Водночас, цього року з Державного фонду регіонального розвитку спрямували додаткові кошти на утеплення фасаду, а це знову ж таки забезпечить економію на енергоносії. Та й загалом у розрізі останніх трьох років на освіту із всіх фондів було виділено більше 90 млн. грн. А тепер ще й ті освітні заклади, котрі будуть давати добрі показники за підсумками ЗНО, будуть стимулювати не тільки придбанням сучасних комп'ютерних класів, а й конкретними капітальними вкладеннями. Тому рухатися є куди», – наголосив Степан Барна під час спілкування з педагогічним колективом Лановецької ЗОШ І-ІІІ ст. №2.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Судитимуть 37-річну ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ