Викрито групу осіб,які займалися незаконним виготовленням та збутом наркотиків та налагодили їх незаконне переміщення через державний кордон України в країни Європи     Завдяки налагодженій дієвій співпраці слідчих та оперативних підрозділів правоохоронни

Викрито групу осіб,які займалися незаконним виготовленням та збутом наркотиків та налагодили їх незаконне переміщення через державний кордон України в країни Європи Завдяки налагодженій дієвій співпраці слідчих та оперативних підрозділів правоохоронни

31.08.17 15:14 0 709
Завдяки налагодженій дієвій співпраці слідчих та оперативних підрозділів правоохоронних органів краю: управління внутрішньої безпеки в Закарпатській області департаменту внутрішньої безпеки нацполіції України, слідчих слідчого управління ГУНП в Закарпатській області, слідчих прокуратури Закарпатської області, співробітників управління служби безпеки України в Закарпатській області та Мукачівського прикордонного загону, під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області викрито групу осіб, які займалися незаконним вирощуванням, збутом, та контрабандою наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307 та ч.2 ст. 305 КК України).

За попередньою інформацією, група осіб налагодила незаконне переправлення через державний кордон України в Європу наркотиків.

Зокрема, на території Виноградівського району, на пункті пропуску «Вилок» на кордоні з Угорщиною, при спробі незаконного переміщення з України в Європу близько кілограма наркотичного засобу, затримано місцевого мешканця.

Також, у ході спільної спецоперації, у фігурантів кримінального провадження проведено 7 обшуків.

В результаті, виявлено та вилучено 15 млн угорських форинтів, 10 тис дол. США, майже 10 тис. Євро, автомобілі, пістолет «Форт», понад 140 рослин, схожих на коноплю, гранату РГД 5, три чорні маски, пакунок з 400 гр. речовини рослинного походження, схожої на коноплю тощо. Призначено відповідні судові експертизи.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, вирішується питання про затримання фігурантів кримінального провадження та арешт вилученого майна.

Нагадуємо, що днями було затримано працівника Виноградівського відділення поліції, який, спільно з своїми колегами, за 50 тис дол. США обіцяв покривати функціонування в м. Виноградів нарколабораторії. Названий факт є продовженням ефективної злагодженої боротьби правоохоронців краю з наркобізнесом в області.

Довідково:

ч.2 ст. 307 КК України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене групою осіб, караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

ч.2 ст. 305 КК України - контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів, у великих розмірах вчинене групою осіб, караються позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова ОДА дав доручення ...
Наступна новина: У Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ