Обсяги капітальних інвестицій Чернігова

Обсяги капітальних інвестицій Чернігова

31.08.17 15:36 0 673
За підсумками січня – червня поточного року обсяги капітальних інвестицій в місті Чернігові (без урахування малих підприємств) склали 401 млн. грн., що становить майже 20% капітальних інвестицій Чернігівської області.

Порівняно з відповідним періодом минулого року значно зросли капітальні інвестиції за рахунок місцевих бюджетів (16 % капіталовкладень) (Iпів. 2016 року – 10,8%), за рахунок коштів державного бюджету майже не змінились і склали – 3,3% (Iпів. 2016 року – 2,3%).

Також 66,4% капіталовкладень здійснювались за рахунок власних коштів підприємств та організацій, 7,6% – кошти населення на будівництво житла.

ПАТ «Чернігівобленерго» вклало 6 млн. грн. в будівництво, модернізацію та реконструкцію електричних мереж та обладнання, ПАТ «Облтеплокомуненерго» було закуплено прилади обліку та частотні регулятори на суму 12,7 млн.грн., КП «Водоканал» закупило транспортні засоби, програмне забезпечення та реконструювало інженерні споруди на суму 11,3 млн. грн.

Промислові підприємства міста вкладали кошти в оновлення та модернізацію обладнання, ремонт виробничих та невиробничих приміщень. Так, закуплено та оновлено машини та обладнання на ТОВ «Сівертекс» на суму 1,7 млн.грн, ТОВ «ТАН» на суму 3,8 млн.грн., ТОВ «Новофіл» - 7,2 млн.грн., ТОВ «Спорттехніка» придбано станки та обладнання майже за 3,5 млн. грн. та ТОВ «Промсервіс» – електронне устаткування та транспортні засоби на 4,3 млн.грн.

Прямі іноземні інвестиції

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку нашого міста, протягом січня – червня поточного року збільшився майже на 3,3 млн. дол. СШАта на початок липня склав 25 млн. дол. США.

Найбільші обсяги іноземних інвестицій зосереджено в промисловості 69,5% прямих іноземних інвестицій в економіку міста.

Основним донором іноземних коштів являється Польща (15,7 млн. дол. США або 62% іноземних інвестицій в економіку міста).

Результатом співпраці управління та рейтингового агентства «Кредит рейтинг» став Інвестиційний паспорт міста Чернігова. Він представляє собою комплекс інформативно-аналітичних матеріалів для інвесторів, який розкриває соціально-економічне становище в місті, його промисловий комплекс та потенційно привабливі зони для інвесторів.

Паспорт розкриває можливості, переваги та потенціал міста Чернігова. Документ виконаний українською та англійською мовами.

Для сприяння залученню інвестицій, починаючи з листопада в мережі інтернет працює інвестиційний сайт міста Чернігова «Invest in Chernihiv». Постійно здійснюється адміністрування та наповнення цього інтернет-ресурсу українською та англійською мовами. Ключовим розділом сайту є вкладка «Інвестору». На ній можна ознайомитись з актуальними інвестиційними пропозиціями Чернігова. В інших розділах даного інтернет-ресурсу розміщені актуальні анонси подій та новини, які пов'язані з міжнародною співпрацею міста, бізнесовими та інвестиційними заходами та діяльністю нашого управління.

Також управлінням проводиться постійна робота щодо розміщення на спеціалізованих національних та міжнародних інтернет-ресурсах актуальних інвестиційних пропозицій міста. В другій половині 2016 року інвестиційні проекти були розміщені на міжнародних електронних майданчиках Туреччина-Україна, на інвестиційному порталі Норвегія-Україна, міжнародному порталі пошуку інвестицій «Investgo24», на сайтах Асоціації інвесторів в Україні та на Українському бізнес-порталі «Euroinvest».

Про це доповів вчора, 29 серпня, під час ранкової розширеної наради міського голови з керівниками структурних підрозділів та керівниками комунальних підприємств міської ради начальник управління стратегічного розвитку міста Борис Атрощенко.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирській області ...
Наступна новина: Чернігів: З 15 вересня ...

КОМЕНТАРІ