Найпопулярніші покрівельні матеріали

Найпопулярніші покрівельні матеріали

31.08.17 21:00 0 933

Сучасний будівельний ринок насичений досить багатьма видами якісних покрівельних матеріалів, але найширше поширення і популярність отримали тільки декілька з них. Про них ми і поговоримо в нашій статті і розповість нам про це співробітник компаніх «ЄвроТайл».

Самі популярні покрівельні матеріали:

  • Натуральна черепиця;
  • Металочерепиця;
  • Профнастил;
  • Єврошифер або ондулін.

Натуральна черепиця

Популярним видом покрівельного покриття є глиняна керамічна черепиця. Людство користується черепицею здавна, тому її надійність перевірена часом. Черепицю виробляють з глини, а потім при високій температурі обпалюють в печі. Після випалу черепиця набуває всі відтінки червоного або коричневого кольору, в залежності від кількості оксиду заліза, що міститься в глині. Сучасна черепиця крім класичних кольорів (червоного і коричневого), шляхом ангобірування, отримує різні кольори і відтінки. Ангобірувана черепиця щільніша звичайної. Для захисту черепиці від атмосферних несприятливих впливів, її покривають глазур'ю, яка робить її більш твердою і красивою, так як відображає світло особливим чином.

Більш дешевий і простий вид черепиці - це цементно-піщана. Вона виготовляється з використанням кварцового піску і цементу, з додаванням різних пігментів для отримання потрібного кольору. Мінімальний термін служби цементно-піщаної черепиці до 35-ти років, тоді як у керамічної черепиці він починається з 50-ти років. При зведенні будинку, дах якого планується покрити черепицею, потрібно брати до уваги підвищений тиск, який буде надаватися на фундамент і на каркас покрівлі, і робити їх посиленими.

Металочерепиця

Це сучасний, легкий і довговічний матеріал, виготовлений з оцинкованої сталі, товщина якого складає від 0,3 до 0,5 мм. На оцинковану сталь наносяться 5 основних типів покриттів, які і забезпечують до 50 років бездоганної служби. Покрівля з металочерепиці легка і проста в монтуванні, а термін служби складає не менше 50-ти років.

Покриття для металочерепиці мають непогані технічні характеристики:

  • Покриття наноситься поліестером, шар якого становить 25 мкм. Воно не вицвітає на сонці, не іржавіє, стійке до перепадів температури, але має невисоку стійкість до механічних пошкоджень;
  • Матовий поліестер також є покриттям для металочерепиці. Виготовляється на основі поліефірних фарб. На поліестер наносять додатковий шар лаку, матуючу поверхню. При виробництві він додатково обробляється термічним шляхом, що збільшує механічну стійкість і міцність;
  • Найпопулярніше покриття для металочерепиці - це пурал, яке виготовляється на основі поліуретану, модифікованого поліакрилу. Наноситься воно шаром в 50 мкм, маючи при цьому підвищену механічну стійкість і стійкість до ультрафіолету, здатне прослужити без втрати кольору дуже тривалий час;
  • Одне з найдорожчих покриттів для металочерепиці - це пластизол, що виготовляється з пластизол-полімеру, товщина якого 200 мкм. Це саме механічно стійке покриття, але воно відносно слабко пручається перепадам температури і ультрафіолету.

Лінійка кольорів для металочерепиці досить широка: зелений, синій, червоний, вишневий, коричневий, сірий, теракотовий кольори і т. д.

Профнастил

Це металеві листи, що піддаються гофрування, для додання їм більшої жорсткості. Профнастил використовується як відмінний покрівельний матеріал і універсальний будматеріал в будівництві і при ремонті. Виробляють профнастил за допомогою холодного прокату тонколистової високоякісної сталі. Профнастил може бути оцинкований, фарбований, з полімерним покриттям сталі, і виготовляється на спеціальних профільних верстатах.

Покрівельний профнастил міцніший, в порівнянні з профнастилом для парканів. Висота профілю профнастилу від 20 до 60 мм, товщина листа металу від 0,45 до 0,8 мм, проводиться з додатковими ребрами жорсткості. Для покрівлі будинку використовується профнастил зі спеціальним полімерним покриттям, що оберігає матеріал від корозії і впливу ультрафіолету, а також забезпечує йому довговічність. При монтажі профнастилу на покрівлю використовують ті ж комплектуючі, що і при монтажі металочерепиці, причому монтаж профнастилу навіть простіший. Термін його служби складає близько 50-ти років.

Єврошифер або ондулін

Ондулін використовується в якості покрівельного матеріалу в малоповерховому будівництві виробничих приміщень і лікарень, навчальних закладів. При радіусі викривлення більше 5 метрів, ондулін можна використовувати і на криволінійних поверхнях - листи добре гнуться уздовж хвилі. Безперечний плюс ондуліна в тому, що його вага дозволяє встановлювати нову покрівлю, поверх наявної. Відрізняється матеріал легкістю монтажу, що дозволяє працювати навіть в поодинці.

Ондулін випускається 6 стандартних кольорів:

  • червоного;
  • коричневого;
  • зеленого;
  • чорного;
  • червоний + зола;
  • коричневий + зола.

Ондулін добре витримує снігові навантаження, не боїться дощів і витримує сильні пориви вітру. При температурі повітря нижче 10 градусів листи стають дещо крихкими, тому монтаж і ходіння, по вже змонтованим листам, повинен проводитися з підвищеною обережністю.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги лікування в ...
Наступна новина: Де взяти базу для email ...

КОМЕНТАРІ