Чернігів: Визначені збитки,заподіяні місту великими неплатниками за землю

Чернігів: Визначені збитки,заподіяні місту великими неплатниками за землю

01.09.17 15:02 0 700
Вчора, 30 серпня, в Чернігівській міській раді відбулося засідання комісії з визначення розміру збитків, заподіяних порушниками земельного законодавства власникам землі та землекористувачам. На порядок денний комісії було винесено 8 питань щодо завдання збитків місцевому бюджету міста Чернігова такими суб'єктами господарювання як Лобосок В.П., ПАТ «Чернігівський ремонтно-механічний завод «Жовтневий молот», ТОВ «Творчий кластер «Ремзавод», ТОВ «Відродження старого міста», ТОВ «Східна хвиля», ТОВ «Чернігіввовна-плюс», ТОВ «Чернігіввовна-пряжа» та ТОВ «Чернігіввовна-транс» на загальну суму 7,3 млн грн.

На засідання комісії з'явилися 5 представників юридичних осіб.

Виникнення збитків за періоди 2014-2017 років обґрунтовано використанням підприємцями земельних ділянок (на яких розташовані об'єкти нерухомого майна) без правовстановлюючих документів та заниженням орендної плати, що є порушенням норм чинного законодавства.

Виконавчими органами Чернігівської міської ради, за співпраці з органами фіскальної служби, розраховано суми збитків при використанні земельних ділянок, які і були одноголосно підтримані членами комісії з визначення розміру збитків, заподіяних порушниками земельного законодавства власникам землі та землекористувачам.

За відсутності відшкодування завданих збитків у визначений законодавством місячний строк, питання стягнення коштів буде вирішуватися у судовому порядку.

Докладніше - у відеосюжеті:

відеосюжет телеканалу "Дитинець".

Попередня інформація на цю тему:

Число боржників зі сплати за землю в Чернігові скорочується

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Полістирол і його ...

КОМЕНТАРІ