Полістирол і його застосування

Полістирол і його застосування

01.09.17 15:51 0 2057

Полістирол - це аморфний полімер (твердий за своїм станом), що відноситься до групи термопластів. Полістирол отримують зі стиролу - продукту синтезу нафти. Отримання матеріалу основане на процесі безперервної полімеризації стиролу. Промислове виробництво випускає полістирол гранулами, розмір яких складає від 2 до 5 міліметрів. До речі, в Києві полістирол сировину можна придбати на сайті http://trg.kiev.ua/.

Характеристики полістиролу

Основними особливостями даного матеріалу є:

  • Непогана морозостійкість (переносить температуру до -40 градусів);
  • Відмінна вологостійкість (не піддається впливу води);
  • Екологічність (не є небезпечним для людини);
  • Слабка стійкість до ультрафіолетового випромінювання (потребує додаткового захисту);
  • Хімічна стійкість (практично не піддається впливу кислот і лугів);
  • Відмінні електроізоляційні властивості (непоганий діелектрик);
  • Підвищена горючість (горить дуже швидко з виділенням їдкого диму).

Полістирол розм'якшується при температурі вище 95 градусів за Цельсієм. Паропроникність помітно погіршується при температурі нижче 0, що дозволяє використовувати полістирол для пакування продуктів харчування.

Види полістиролу і його застосування

Ударостійкий полістирол (УПС). Це матеріал, що отримується при полімеризації каучуку і стиролу. Він відрізняється стійкістю до ударних навантажень, але УПС не стійкий до навантажень на розтяг, а також володіє більш низьким порогом розм'якшення, ніж звичайний полістирол.

Введення до складу полістиролу каучуку дозволило зменшити крихкість вихідного матеріалу і знизити його прозорість. Застосовуючи термоформування з УПС можна отримати велику кількість різноманітних виробів.

Спінений полістирол. Даний матеріал виготовляється способом насичення вихідного матеріалу повітрям. Основною відмінністю є його стійкість до різних жирів, а також непогані теплоізоляційні властивості. Завдяки своїм властивостям він набув широкого застосування в процесі виготовлення різних упаковок для продуктів харчування.

Основне застосування полістиролу основане на його характеристиках. Тому він, в основному, застосовується для виготовлення іграшок, канцелярських товарів, упаковок, елементів сантехніки, оздоблювальних матеріалів і т. д.

На сьогоднішній день полістирол набув широкого поширення і завоював споживчий ринок.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Чернігів: Визначені ...
Наступна новина: Яку гуму вибрати для свого ...

КОМЕНТАРІ