Що собою представляє криптовалюта?

Що собою представляє криптовалюта?

01.09.17 19:01 0 1487

Сьогодні ми розглянемо, що таке криптовалюта, чим вона відрізняється від національної валюти і як можна отримати декілька біткойнів і розповість нам про це головний редактор порталу Bitocheck.com, на якому можна прочитати останні новини зі світу криптовалюти і дізнатися що таке біткойни.

Є звичайна валюта (рубль, долар, евро, гривня, юань і т. д.), яка використовується всередині конкретної держави, а є криптовалюта, яка може використовуватись де завгодно:

  • По-перше, криптовалюта - це монета, яка не залежить від нафти, заяв Трампа і воєн де-небудь в Іраку;
  • По-друге, вона зашифрована;
  • По-третє, є підозра, що чим більше хайпа навколо криптовалюта, тим більше вона в ціні. Але це, звичайно ж, не 100 % інформація.

Головна відмінна риса криптовалюти від звичайних грошей - це децентралізована система. Криптовалюта не належить будь-якій банківській системі, тому вона стабільна.

Поставка криптовалюти обмежена, добувати монети стає все складніше, тому їх цінність буде рости. Не останню роль відіграє і шифрування, що означає повну безпеку грошей, які у вас є, а також всіх ваших транзакцій. Оскільки всі транзакції записуються, можливість шахрайства мінімальна і відразу відстежується.

Централізована і децентралізована система: в чому різниця?

Візьмемо, наприклад, «Яндекс.Деньги». Щоб відправити комусь якусь грошову суму, на сервер йде запит, мовляв, Вася хоче відправити Міші 250 рублів, і люди, які володіють сервером, підтверджують або не підтверджують запит Васі.

З криптовалютоюа все по-іншому. Тут серверів дуже багато, і всі вони належать різним людям. Щоб відправити комусь 250 рублів, потрібно написати про це в повідомленні - наприклад, «переказую з цього рахунку на інший таку-то суму», підписати цю ключем, який підходить до рахунку, і відправити повідомлення тисячам людей. Вони і вирішують, бути транзакції чи не бути.

Яка найпопулярніша криптовалюта і що вона собою являє?

Найпопулярніша і сама дорога криптовалюта на сьогоднішній день - це Bitcoin (на 01.09.2017 її вартість становить $ 4600). Це гроші, які знаходяться в інтернеті і які ніхто не може контролювати. Криптовалюти працюють на програмному забезпеченні з відкритим вихідним кодом з використанням криптографії та пірингової мережі.

Сам по собі біткойн, як і будь-яка інша криптовалюта - це річ складна і цікава. Хтось бачить у цьому криптографічне рішення, нову технологію, яка підірве ринок, спосіб заробити або новий софт, за допомогою якого можна придумати ще купу всього цікавого.

Як це працює?

Облік цифрових рахункових одиниць децентралізований, а дані функціонують за допомогою розподіленої комп'ютерної мережі, яка заснована на рівноправ'ї учасників. Щоб забезпечити незмінність бази ланцюжка блоків транзакцій, учасники користуються криптографією, наприклад, цифровим підписом.

Ніякі державні органи, від банків до податкових, не можуть вплинути на транзакції, так як в системі немає ні внутрішнього, ні зовнішнього адміністратора. Транзакції криптовалюти незворотні, тому заблокувати або скасувати передачу примусово теж ніхто не зможе, якщо у нього немає приватного ключа.

У мережі немає ніякого довіреної вузла. Це означає, що немає ні одної людини, яка може підтвердити, наскільки чужі операції коректні.

Щоб зберігати дані, транзакції об'єднуються в блоки, які представляють собою один ланцюжок. Він неперервний завдяки хеш-сумам, що включені в блоки: змінити якийсь блок в ланцюзі ви просто не зможете без змін хеш в інших блоках.

Зазвичай розробники спочатку позначають верхню межу загального обсягу емісії, але роблять це не всі. Наприклад, у криптовалютах PPCoin та Sifcoin верхня фіксована межа не тільки відсутня, але і можлива деміссія, де фіксована сума в кожній транзакції знищується.

Криптовалюти забезпечують користувачам анонімність. Незважаючи на те, що транзакції доступні всім, даних про власників ви не знайдете.

Всі криптовалюти засновані на криптографії. Ці механізми шифрування перевірені і вважаються дуже надійними. Зламати таку систему шансів немає, тому якщо знайдеться той, хто зможе це зробити - ймовірно, він зможе зламати й всі інші системи шифрування в світі.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ