Степан Барна зустрівся з головою Українсько-Бразильської Центральної Репрезентації

Степан Барна зустрівся з головою Українсько-Бразильської Центральної Репрезентації

03.09.17 11:44 0 623
З метою налагодження співпраці на Тернопільщині побував голова Українсько-Бразильської Центральної Репрезентації, заступник президента Світового Конґресу Українців, адвокат, громадський та політичний діяч Бразилії Вітторіо Соротюк. У рамках візиту він зустрівся з головою Тернопільської обласної державної адміністрації Степаном Барною.

Під час зустрічі обговорили ключові моменти співробітництва, а також можливість популяризації Тернопільщини серед української спільноти у Бразилії. Йшлося також про реалізацію спільних проектів, зокрема, про створення малих фермерських господарств та підприємств з переробки, що має на меті створити нові робочі місця, а відтак – додану вартість.

«Бразилія – це наш ключовий стратегічний партнер серед країн Латинської Америки. Саме тому ми зацікавленні у налагодженні співпраці, і хочемо, щоб українці поверталися додому не лише духовно, а й з капітальними інвестиціями. Готові також налагодити формат співпраці між Бразилією, нашою областю та районами. Область відкрита для діалогу і готова до роботи», – зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Водночас, він підкреслив, що незважаючи на велику відстань, наші країни мають усі необхідні умови для конструктивного співробітництва. Зокрема, в жовтні цього року спільно з Посольством Бразилії в Україні на Тернопільщині відбудеться мистецький захід «Дні Бразильського кіно».

Також обласна державна адміністрація сприяє у розвитку на теренах Тернопільщини так званого «ностальгійного туризму», завдяки якому українська діаспора матиме унікальну можливість відвідати свою Малу Батьківщину, завітати до рідного села, пройтися тими ж стежками, що й їхні діди та прадіди, знову познайомитися зі своєю ріднею, з якою були роз'єднанні через вимушену еміграцію. Розроблено також Програму співпраці із закордонними українцями, в рамках якої передбачається реалізація спільних проектів в галузях культури, освіти, науки та економічна співпраця.

Довідко,

зовнішньоторговельний оборот товарами області з Федеративною Республікою Бразилія за січень-червень 2017 року склав 115,8 тис. дол. США. Обсяги експорту товарів становили 0,5 тис. дол. США (тоді, як у січні-червні 2016 року експорт до Федеративної Республіки Бразилія не здійснювався), обсяги імпорту становили 115,3 тис. дол. США. Основу структури експорту склали: меблі (100%), а імпорту – наземні транспортні засоби, крім залізничних (88,5%).

Україна та Бразилія – дві великі аграрні держави які успішно експортують: Україна – зерно та соняшникову олію; Бразилія – каву, цукрова тростина, тютюн та фрукти. З Тернопільської області експортують – меблі (100%). Імпортують до Тернопільської області в основному каву, чай, прянощі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Підприємства та ...

КОМЕНТАРІ