Фонд братів Кузьміних отримав грант Житомирської ОДА для допомоги учасникам АТО

Фонд братів Кузьміних отримав грант Житомирської ОДА для допомоги учасникам АТО

03.09.17 13:26 0 704
Підтримку з обласного бюджету до кінця року отримає благодійна організація «Міжнародний благодійний фонд братів Кузьміних». Громадська організація надаватиме безкоштовну реабілітаційну, психологічну, оздоровчу допомогу ветеранам війни, учасникам АТО, дітям та дорослим з інвалідністю.

Відповідну конкурсну пропозицію «Здоровий Житомирський край» одноголосно підтримали вчора, 30 серпня, члени Координаційної ради під час третього засідання.

— Керівник проекту Сергій Кузьміних зазначає, що кошти спрямують на закупку спеціального обладнання та залучення професійних спеціалістів: «За грантові кошти, які ми отримаємо від Житомирської ОДА, закупимо реабілітаційне обладнання. Аби учасники АТО, діти та дорослі з інвалідністю змогли пройти необхідне оздоровлення. Крім цього, залучимо професійних психологів, які проведуть ряд практичних тренінгів, та спеціалістів – із фізичної реабілітації, ортопеда, невролога».

Сума гранту для організації складає 100 тис. грн. Допомогу безкоштовно зможуть отримати учасники АТО, діти з діагнозом ДЦП, люди з інвалідністю та певними фізичними вадами, родини людей з інвалідністю з м. Житомир та Житомирської області.

Проект передбачає реабілітацію, оздоровлення та соціальну адаптацію, навчання учасників АТО, інвалідів, ветеранів війни зі спинальними травмами, постравматичними контратурами, остеохондрозом, постінсультними станами (другий та третій періоди відновлення). А також реабілітацію та оздоровлення дітей з діагнозами ДЦП, та з порушеннями постави та сколіозами I-II ступеня, тощо, соціальна адаптація дітей та їх родин.

З вересня по грудень 2017 року учасники пройдуть ряд практичних тренінгів щодо:

* вирішення поточних психологічних проблем, отриманих внаслідок інвалідності чи фізичних вад;

* попередження психічних розладів осіб з інвалідністю чи фізичними вадами, а також їх родин;

* морально-психологічного пристосування до життя навколишньому середовищі осіб з інвалідністю чи фізичними вадами, а також їх родин;

* зі спеціалістом з фізичної реабілітації щодо реабілітації та оздоровлення в домашніх умовах;

* з ортопедом щодо реабілітації та оздоровлення в домашніх умовах;

* з неврологом щодо реабілітації та оздоровлення в домашніх умовах.

Щоб отримати детальну інформацію про проходження реабілітації, звертайтесь до Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації за адресою: м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 1, обласна державна адміністрація, каб. 101. Телефони: (0412) 47-50-06, (096) 454-61-85.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Ратуші привітали ...

КОМЕНТАРІ