Марина Порошенко відкрила першу Медіатеку на Житомирщині.

Марина Порошенко відкрила першу Медіатеку на Житомирщині.

03.09.17 10:20 0 535
Перша леді України Марини Порошенко відкрила новостворену Медіатеку у Житомирській інклюзивній школі № 28 імені Івана Виговського.

Відкриття відбулось 2 вересня, в рамках робочиго візиту Дружини Президента Марина Порошенко разом із Віце-прем'єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком до Житомирської області.

— За словами Марини Порошенко, в цілому з нового навчального року в інклюзивних школах-учасниках пілотного проекту Благодійного Фонду Порошенка розпочали свою роботу 68 Медіатек. «У Житомирській області вже функціонує 6 медіатек, і до кінця навчального року ми матимемо зовсім іншу цифру. Адже сучасні бібліотеки –це не лише джерело знань, а й інтерактивний простір для реалізації освітніх можливостей кожної дитини, враховуючи її індивідуальні особливості», – підкреслила Дружина Президента України.

Саме у цій школі у травні цього року Марина Порошенко спільно з дирекцією школи запланували переобладнати застарілу бібліотеку в Медіатеку. І впродовж 3 місяців у школі активно проводились роботи щодо реалізації сучасної бібліотека.

— Перша леді наголосила на тому, що з 1 вересня розпочинається впровадження нового проекту у школі – ресурсні кімнати: «І медіатека, і ресурсна кімната привабливі за бюджетом: якщо медіатека в середньому коштує 375 тис. грн, то ресурсна кімната – 430 тис. грн. Це реальні гроші, які можуть витратити місцеві бюджети, і можна підключити соціально активний бізнес. Тому що це ми робимо для свої дітей, які використовують ці можливості для отримання кращих знань».

Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України зауважив, що інклюзія в останній рік набула лідерства серед державних програм. «Уряд спростив умови для того, щоб в школах з'являлись медіатеки та ресурсні кімнати. І це все робиться для того, щоб максимальна кількість дітей з особливими потребами долучилась навчального процесу у звичайній школі. Вже 9% шкіл України включились до інклюзивної освіти, але кількість дітей з особливими потребами у школах порівняно з минулим роком збільшилась на 56%. І Житомирська область є серед лідерів у цій сфері», – зазначив Геннадій Зубко.

Участь у відкритті першої Медіатеки взяли голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич, заступник голови ОДА Ярослав Лагута, міський голова Сергій Сухомлин.

Дружина Президента Марина Порошенко також ознайомилася з ходом робіт з облаштування Медіатеки в Хорошівській гімназії та в гуманітарній гімназії № 23 ім. М. Очерета.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Пам’ятну ...

КОМЕНТАРІ