У прокуратурі проведено семінар на тему: «Особливості здійснення кримінального провадження щодо неповнолітніх. Досудова доповідь органів пробації у вказаній категорії кримінальних проваджень»

У прокуратурі проведено семінар на тему: «Особливості здійснення кримінального провадження щодо неповнолітніх. Досудова доповідь органів пробації у вказаній категорії кримінальних проваджень»

03.09.17 10:56 0 908
У приміщенні прокуратури Рівненської області днями відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Особливості здійснення кримінального провадження щодо неповнолітніх. Досудова доповідь органів пробації у вказаній категорії кримінальних проваджень».

В заході взяли участь працівники відділу ювенальної юстиції прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, начальники відділів місцевих прокуратур, прокурори прокуратур, на яких, згідно з розподілом обов'язків, покладено здійснення процесуального керівництва і підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені неповнолітніми та за їх участі, працівники зі стажем роботи до трьох років.

Відкриваючи семінарське заняття, заступник прокурора області Олег Василів наголосив, що реформа кримінального судочинства спрямована на гуманізацію та підвищення гарантій захисту прав неповнолітніх. Він висловив переконання, що проведення семінару на зазначену тему є необхідністю надання допомоги ювенальним прокурорам під час застосування ними специфічних вимог кримінального процесуального законодавства, що буде сприяти уникненню порушень та правильному застосуванню закону.

З доповідями із зазначеної тематики виступили начальник, заступник начальника та прокурор відділу ювенальної юстиції прокуратури Рівненської області.

Зокрема, більш детально про особливості здійснення досудового розслідування та судового розгляду у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх, у тому числі про застосування примусових заходів виховного характеру розповіла заступник начальника відділу Надія Дроган, якою також висвітлено окремі істотні порушення, констатовані Європейським судом з прав людини у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх.

Прокурором відділу Іриною Бистрицькою висвітлено питання –досудова доповідь органів пробації у вказаній категорії проваджень. Сергій Набухотний, начальник відділу прокуратури області зупинився на обговоренні проблемних питань, які виникають у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені неповнолітніми та за їх участі як на стадії досудового розслідування так і судового розгляду.

Семінар пройшов у живому діалозі між учасниками заходу, у ході якого вони мали змогу обговори практичні питання, обмінятися думками та досвідом на даному напрямі прокурорської діяльності.

Відділ ювенальної юстиції прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільські ...
Наступна новина: За грантові кошти від ...

КОМЕНТАРІ