Що собою представлять поліетиленові труби?

Що собою представлять поліетиленові труби?

04.09.17 17:11 0 1432

На об'єктах відведення стічних вод, історія спорудження яких налічує близько 2200 років, застосовувалися труби з обпаленої черепиці (глини). Згодом стали використовуватися емальовані і керамічні труби. З початком етапу промислового виробництва їх місце зайняли труби з бетону, пізніше - асбестоволокнисті.

Успіхи досліджень і відкриття полімерних матеріалів, початок яким було покладено під час Другої світової війни, призвели до появи і широкого виробництва в останній чверті ХХ століття пластикових труб (в т. ч. і поліетиленових). Далі, ми поговоримо про ці труби більш детально і розповість нам про них співробітник компанії "Енергопласт": pnd-plast.ru, яка є виробником високоякісних ПНТ (поліетилен низького тиску)-труб.

Завдяки високій опірності навантаженням, поліетиленові труби знайшли сьогодні досить широке застосування. Так, наприклад, вони застосовуються:

  • при прокладанні каналізаційних трубопроводів під землею і в будівлях;
  • при створенні дренажних ліній стоку дощової води;
  • в системах відводу промислових стічних вод (відходів виробництва);
  • в каналах водопроводів та інших споруд.

В даний час поліетиленові труби є гарантом надійності і безпеки трубопровідних систем. Ці труби мають високу стійкість до впливу хімічних речовин, які знаходяться в стічних водах. Через особливості молекулярної будови застосовуваного поліетилену, труби при раптовому впливі на них ударних навантажень еластично деформуються, абсорбують шоки і знову приймають первісну форму. Кордон постійної деформації поліетиленових труб може збільшитися до 7,5 %. Інші труби при такому положенні ламаються, а поліетиленові - продовжують виконувати свою функцію - безаварійну роботу.

Еластична структура захищає поліетиленові труби від руйнування при сейсмічних рухах ґрунту, землетрусах. Спочатку для забезпечення необхідної міцності вміст поліетилену в трубах був дуже високим. Це позначилося на виробничих витратах і слабкій конкурентній спроможності бетонним асбестоволокнистим трубам. Пізніше, після внесення змін до композиційної структури матеріалів і конструкцій труб, собівартість промислового виготовлення була істотно знижена. За рахунок забезпечення рівнозначного показника міцності при використанні значно меншої кількості поліетилену зросла конкурентоспроможність.

Вони мають високу антикорозійну стійкість. Гладка внутрішня поверхня і низький коефіцієнт тертя забезпечують високу швидкість проходження потоків води розчинів. Ступінь гладкості внутрішньої поверхні поліетиленових труб близька до показника гладкості поверхні скла, тому в трубах не утворюються опади і скупчення, не відбувається сильного зносу, пов'язаного з тертям. Вироби витримують робочу температуру до 80 градусів по Цельсію.

Для транспортування, складування або перевалки труб немає необхідності у використанні спеціального вантажно - розвантажувального обладнання. Один-два робочих можуть легко переносити поліетиленові труби, укладати, монтувати і демонтувати трубні конструкції. При транспортуванні використовується телескопічна навантажувальна труба меншого діаметра, поміщається в трубу більшого діаметра, що забезпечує компактність, великі можливості при перевезенні і складуванні, економію складських площ. Можливі удари і падіння поліетиленових труб в процесі їх транспортування, завантаження (розвантаження) або перевалки практично не завдають їм ніякої шкоди. При необхідності прокладки в вузьких каналах, важкодоступних місцях трубопроводу можна надати будь-яку бажану форму, використовуючи стикові, розділові елементи. Для з'єднання використовується стикова зварка поліетиленових труб і зварювання з заставними електронагрівачами.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Основні переваги ...
Наступна новина: "Starlink" - ваш ...

КОМЕНТАРІ