Чернігів: Ми можемо зменшити платіжки,реалізуючи проекти енергозбереження

Чернігів: Ми можемо зменшити платіжки,реалізуючи проекти енергозбереження

05.09.17 11:45 0 609
У 2016 році на оплату за енергоресурси, спожиті закладами бюджетної сфери Чернігова, пішло 115 млн грн, що перевищує 6% від загальних видатків міського бюджету. Але в Чернігові зараз питання енергоефективності визачене одним з пріоритетних. Місто йде до зменшення платежів, реалізуючи проекти енергозбереження. І завдяки цьому навіть у минулому році, в порівнянні з позаминулим, споживання енергоносіїв у будівлях бюджетної сфери нашого міста скорочено на 7,5% (а це економія -5,4 млн грн).

Про це розповів заступник Чернігівського міського головиОлександр Ломако на семінарі «Впровадження енергоменеджменту в бюджетних будівлях міста», який відбувся 4 вересня, в Чернігівській міській раді.

- Ми не можемо вплинути на вартість енергоносіїв, але можемо зменшити платіжки, реалізуючи проекти енергозбереження, - сказав він.

Участь у семінарі взяли Грегор Брьомлінг - директор німецького проекту з енергоефективної модернізації лікарень, що втілюється в Чернігові; енергоаудитор та консультант цього проекту Сергій Зінченко, начальник відділу енергоефективності в економічному управлінні міської ради Роман Мовчан, а також представники низки відомих компаній, які пропонують різні енергоефективні технології.

Семінар став одним з заходів традиційних Днів енергозбереження, які проводяться в Чернігові на початку вересня. Цього року традиційна виставка енергоефективного обладнання і технологій відбулася в міському парку культури та відпочинку в рамках Бізнес-фесту 2 вересня.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За останній тиждень у ...
Наступна новина: Кращі підприємці ...

КОМЕНТАРІ