У Чернігові пройшов перший бізнес-фестиваль

У Чернігові пройшов перший бізнес-фестиваль

05.09.17 15:16 0 624
Перший бізнес-фестиваль "Разом до успіху" пройшов у Чернігові 2 вересня, напередодні професійного свята підприємців.

Від імені міської влади з професійним святом учасників привітав заступник міського голови Олександр Ломако.

- Понад чверть працездатних чернігівців - це підприємці або люди, які найняті підприємцями. Десь 55% міського бюджету надходить від малого та середнього бізнесу. Це або фізичні особи підприємці, або малий та середній бізнес. Тому місто і підтримало цю ідею, цей захід відбувається в рамках програми «Розвитку малого та середнього бізнесу», яка була вперше прийнята міською радою близько року тому. */blockquote

Кращі підприємці області з нагоди свята отримали відзнаки облдержадміністрації, обласної та міської рад.

Довідково:

На основою економіки міста є малий та середній бізнес. У Чернігові працює 2,5 тис малих та середніх підприємств та понад 15 тис. фізичних осіб-підприємців. У малому та середньому бізнесі зайнято понад 55 тис. осіб (25 % працездатного населення міста).

Галузева структура у І півріччі 2017 року (за даними ОДПІ):

Виробнича діяльність

Торгівля

Послуги

Інші

Юридичні особи

9%

33 %

32%

27%

Фізичні особи-підприємці

5,5 %

58,5 %

34,5 %

1,5 %

Надходження до міського бюджету від діяльності малого та середнього підприємництва у І півріччі 2017 року склали 269,8 млн грн, що на 27,8 % більше, ніж за аналогічний період минулого року (податок на доходи фізичних осіб; акцизний податок з реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів та паливно-мастильних матеріалів; податок на нерухоме майно; плата за землю; транспортний податок, туристичний збір, єдиний податок, екологічний податок). Питома вага цих надходжень в загальних надходженнях до міського бюджету - 54,8 %.

У 2016 році малими та середніми підприємствами міста реалізовано продукції на 25 млрд грн. Фінансовий результат склав близько 330 млн грн прибутку.

З метою підтримки та розвитку цього важливого сектору економіки у місті розроблена та діє Програма підтримки малого та середнього підприємництва на 2017-2020 роки. Загальний обсяг фінансування Програми - 6175,0 тис. грн, з них на 2017 рік - 1540,0 тис грн.

В рамках реалізації заходів Програми:

- створено Дорадчий комітет з питань підприємництва у м. Чернігові, до якого увійшли представники депутатського корпусу, профспілкових та громадських організацій підприємців, суб'єктів господарської діяльності, структурних підрозділів міської ради;

з метою подальшого сприяння розвитку малого та середнього бізнесу:

- встановлено пільги зі сплати земельного податку за земельні ділянки, що перебувають у власності, у розмірі 1/3 для земель промисловості, транспорту та будівництва;

- зменшено на 5 % ставку єдиного податку для фізичних осіб- гіідприємців II групи. У наслідок підприємець, що знаходиться на II групі оподаткування, сплачує до бюджету щомісяця 480 грн проти 640 грн на початку року;

- зменшено з 10% до 0,01% загальної кошторисної вартості будівництва об'єкта граничний розмір пайової участі замовників (інвесторів) у розвитку інфраструктури міста для будівель промислового призначення.

З метою просування продукції місцевих товаровиробників на зарубіжні ринки проводиться часткове відшкодування витрат підприємств-експортерів міста на участь у виставково-ярмаркових заходах, фінансування бізнес-місій місцевих товаровиробників до країн Європейського союзу, організація семінарів, конференцій та інш.

На можливістю часткового відшкодування витрат скористалися 2 підприємства (ТОВ «Джі-Ен-Ел, «ТОВ «Пласт Бокс»). Результатом є укладення 10 контрактів з зарубіжними партнерами.

З метою пошуку нових закордонних партнерів міською радою спільно з Чернігівською торгово-промисловою палатою була здійснена бізнес місія до м. Познань (Польща), участь у якій взяли 10 представників чернігівського бізнесу. Всі представники бізнесу міста надали позитивні відгуки щодо організації та результативності візиту. ТОВ «Атілос» знайшов партнерів у Польщі і, в даний час, відпрацьовуються механізми спільної діяльності.

Започатковано роботу з популяризації продукції місцевих товаровиробників. Розроблено спеціальний знак - логотип «Чернігів, купуй рідне!» який розміщено в об'єктах торгівлі та на сіті-лайтах міста.

Проведено семінари на тему «Як виконати всі вимоги законодавства про працю та зменшити попадання під великі суми штрафів» та «Розробка РR - стратегії».

На міському телеканалі «Дитинець» відновлено цикл телевізійних програм у рамках телепроекту «Срібна гривня» (Кейси). З початку 2017 року знято 6 роликів, присвячених історії чернігівських підприємств (ТОВ Веб- Продакшен, ТМ «Лавіс», ТОВ «Пет-Технолоджис», ТОВ «Інсаіт», ТОВ «ВВ», ТОВ «Атілос»), які демонструють позитивні приклади реалізації бізнес-ідей.

Міська влада налаштована на конструктивний діалог з бізнесом заради процвітання міста і чекає від нього пропозицій щодо дієвої співпраці.

Відеосюжет про фестиваль підприємців у Чернігові від ТРА "Новий Чернігів":

Більше фото з бізнес-фестивалю тут (автор фотографій - Р. Сидорович)

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Чернівцях проведуть день ...

КОМЕНТАРІ