Тернопілля: у колегіумі для дівчат «Знамення» розпочався новий навчальний рік

Тернопілля: у колегіумі для дівчат «Знамення» розпочався новий навчальний рік

05.09.17 12:16 0 585
Початок навчального року 1 вересня у колегіумі для дівчат «Знамення» — це традиційна Божественна Літургія та молитва за упокій душ тих, хто віддав своє життя за наше мирне . Як і в усіх навчальних закладах, перший урок був присвячений темі: «Поважаю європейські цінності — будую сучасну Україну».

Проханням про Боже благословення та мир для України, а також благословення для учениць колегіуму стала піша проща 2 вересня «Стежками Патріарха Йосифа Сліпого» із сіл Заздрості до Зарваниці, що також традиційно відбувається уже всьоме для колегіанток.

А урочисте святкування початку нового навчального року — це радість для численної колегіальної спільноти, що зросла уже до 44 учениць, їхніх рідних, друзів, що 3 вересня зібралися на Святу Літургію у Соборі Зарваницької Богородиці. Після урочистої посвяти у колегіантки традиційно колегіум вітав нових учениць святковою програмою, яку готували самі учениці, демонструючи широкий спектр талантів.

Заступник начальника управління освіти і науки ТОДА Ганна Зварич, звертаючись до присутніх, передала їм вітання від очільників обласної адміністрації – Степана Барни та обласної ради – Віктора Овчарука, начальника управління освіти і науки – Ольги Хоми та побажала ученицям нових звершень та наснаги. Вітали учениць й директор закладу Марія Миськів, батьки, друзі, а також випускниці закладу.

Довідково:

Колегіум-інтернат для дівчат «Знамення» - це перший і єдиний навчальний заклад для дівчат в Україні. У ньому навчаються дівчата 10 і 11 класу. Заклад функціонує у с. Зарваниця Теребовлянського району з 2008 року. Закінчили навчання у колегіумі 117 учениць. Цьогоріч поступили 28 дівчат.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кращі підприємці ...
Наступна новина: У Луцьку судитимуть шахрая

КОМЕНТАРІ