Що таке яхтинг?

Що таке яхтинг?

05.09.17 18:30 0 1352

Натягнули білосніжні вітрила і «повний вперед»! У штиль і розсікаючи хвилі, у мальовничих берегів і далеко у відкритому морі! Ну хто, скажіть, про таке не мріяв? Ясна річ, кожен. Читаючи Джека Лондона і Даніеля Дефо, хто не хотів хоча б раз стати на місце капітана корабля і відчути штурвал в своїх руках, керуючи не просто судном, керуючи життям?

Яхтинг: Що це таке ?

І хоча деяким часом здається, що вітрильний спорт або яхтинг, як його все частіше називають, задоволення для багатих, сьогодні зняти посереднє судно на пару-трійку днів можна за цілком прийнятну суму.

В Україні культура яхтингу в останні роки почала набувати більш-менш чіткі форми. З'явилося кілька яхт-клубів, на столичних, набережних і заміських причалах пришвартовуються все нові і нові судна, які за своїми характеристиками і зовнішнім виглядом іноді можуть скласти конкуренцію заморським побратимам.

Вітрильний спорт і яхтинг все ж не одне й те саме. Яхтинг - це не змагання, швидше це прогулянки по водній гладі. Це можливість розслабитися і відпочити, але при цьому відчуваючи себе справжнім морським вовком. Примітно, що яхтинг - це спорт, відповідний для будь-якого віку.

Як не парадоксально, але якщо ти не є щасливим володарем власного вітрильного або моторного судна, то орендувати його для прогулянки чи навіть для подорожі вигідніше не в Україні, в за кордоном. Великою популярністю користується в цих цілях Туреччина, Греція, балканські країни, Таїланд, Італія і Франція.

Чи можна навчитися яхтингу?

Якщо ж кошти і бажання оволодіти яхтовим спортом зійшлися, але ви сумніваєтеся, чи вистачить вам майстерності, щоб впоратися з такою водною машиною, то краще звернутися за допомогою до фахівців. У свою подорож ви можете взяти професійного капітана, а можете навчитися цієї премудрості самі. Звичайно, друге має сенс, коли мова йде про невелике судно і короткі прогулянки.

Школи яхтингу є в Києві (наприклад, fleet5.com/academy) і в деяких великих містах країни. Ці школи надають після закінчення навчання сертифікати міжнародного зразка, з якими ви можете орендувати яхту в будь-якому куточку світу. Навчання проходь зазвичай в кілька етапів:

  • вивчення теорії (2-3 місяці);
  • практичні заняття на судні (від тижня до декількох тижнів);
  • і безпосередньо складання іспиту та отримання сертифіката.

Вартість коливається від тисячі до кількох тисяч євро за повний курс навчання.

Ну що, готові до відплиття? Тоді попутного вітру!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Металлочерепица: В чем ...

КОМЕНТАРІ