В Житомирській області у Києві розглянули можливості ефективної реалізації молодіжної політики в умовах децентралізації

В Житомирській області у Києві розглянули можливості ефективної реалізації молодіжної політики в умовах децентралізації

06.09.17 09:12 0 528
4 вересня у Києві пройшла всеукраїнська конференція "Молодіжна політика в умовах децентралізації".

Організаторами заходу є Міністерство молоді та спорту і програма "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Участь у відкритті конференції взяли державний секретар Міністерства молоді та спорту Олег Немчінов і заступник Міністра Олександр Ярема, представники департаменту молодіжної політики відомства, а також представники центральних і місцевих органів виконавчої влади, асоціації органів місцевого самоврядування, об'єднаних територіальних громад, міжнародних донорських проектів і організацій, молодіжні лідери з 22 регіонів України.

Учасників привітав менеджер з управління проектами Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Марат Кюрчевський.

Йшлося про засади майбутнього, створення можливості для молоді розкрити творчий інтелектуальний лідерський потенціал, застосувати навички. За словами Марата Кюрчевського, все це необхідно, щоб молоді люди жили кращим життям та формували кращу країну.

"Дана конференція – це чудова можливість подивитись, які інструменти можемо робити спільно, щоб підтримувати молодіжні проекти і молодь в умовах децентралізації", - зазначив директор програми міжнародної технічної допомоги “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE) Беррі Рід.

Директор програми наголосив на важливості та необхідності роботи з молоддю в об'єднаних територіальних громадах.

Заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослав Лагута повідомив, що на саме Житомирщина є на першому місці щодо децентралізації. Адже в області створено 45 об'єднаних територіальних громадах, 55% території області охоплено ОТГ. За словами посадовця, до кінця року завдання – охопити 80% території.

Ярослав Лагута поділився позивним досвідом і звернув увагу на важливість пріоритетності молодіжної політики на місцях.

Під час конференції розглядалася ефективна реалізація молодіжної політики в умовах децентралізації на різних рівнях (загальнонаціональному, регіональному, субрегіональному та локальному).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сучасний ...
Наступна новина: На Вінничині прокуратурою ...

КОМЕНТАРІ