Чернівці: Олексій Каспрук зустрівся з делегацією парламенту Румунії

Чернівці: Олексій Каспрук зустрівся з делегацією парламенту Румунії

06.09.17 11:35 0 617
Чернівецький міський голова Олексій Каспрук 3 вересня зустрівся з депутатом парламенту Румунії з повіту Яломіца Штефаном Мушою та тимчасово виконуючим обов'язки Генерального консула Румунії в Чернівцях радником- посланником Іонелом Іваном. У робочій зустрічі також взяли участь радники Флореану Флорін, Манолє Дан та Діма Міхаела.

Штефан Мушою розповів про мету першого візиту у Чернівці, окреслив роль та можливості участі законодавчого органу Румунії у вирішенні питань як загальних правовідносин між нашими країнами, так і різних аспектів підтримки румунських та українських міст у встановленні контактів у сфері реалізації спільних транскордонних проектів з метою поглиблення співпраці в освіті, культурі, інфраструктурі та туризмі. Депутат підтвердив незмінну позицію парламенту Румунії щодо твердої підтримки народу України в його прагненні звільнитись від іноземного втручання. Обговорювались окремі аспекти поглиблення партнерських зв'язків між містами, водночас були також порушені питання збільшення у дошкільних навчальних закладах міста кількості груп для навчання дітей румунською мовою.

Олексій Каспрук, у свою чергу, привітав поважних гостей зі святом румунської мови та висловив вдячність румунським законотворцям за послідовну підтримку України у складні часи. Міський голова повідомив, що Чернівці – багатонаціональне місто, де створюють належні умови для розвитку різних національних громад. Зокрема, румуномовна громада Чернівців має всі можливості для здобуття дітьми середньої освіти, навчання у гімназії та школах рідною мовою. Водночас, міська рада разом з Генеральним консульством Румунії в Чернівцях, громадськими організаціями розпочала фахово опрацьовувати можливість створення на базі гімназії №6 НВК з румунською мовою навчання з покращеними умовами та відповідною матеріально-технічною базою. Місто активно підтримує реконструкцію музею Міхая Емінеску на вулиці Арона Пумнула у Чернівцях, що сприятиме розвитку туристичної галузі України та Румунії. «Ми з великою шаною підтримуємо подібні культурологічні проекти з нашої спільної історії, це саме той випадок, коли постаті та події минулого об'єднують наші народи» – зазначив Олексій Каспрук.

Штефан Мушою висловив подяку міському голові за підтримку румуномовної громади з освітніх питань та запросив відвідати місто Слобозія. Відтак, Олексій Каспрук висловив готовність до продовження зв'язків з румунською стороною у різних сферах.

Довідково. Яломіца – повіт на південному сході Румунії, в області Мунтенія, у басейні річки Яломіца (притока Дунаю). Повіт поділено на 3 муніципії, 4 міста та 57 комун. Адміністративний центр – місто Слобозія. Повіт Яломіца посідає 3-тє місце у країні за зборами зернових та 1-ше – соняшника. Розвивається промислове овочівництво, виноградарство, садівництво. Діють підприємства харчової, швейної, целюлозно-паперової, хімічної промисловості.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА»: ...

КОМЕНТАРІ