До «Бюджету ініціатив чернівчан» долучаться 14-річні

До «Бюджету ініціатив чернівчан» долучаться 14-річні

06.09.17 14:18 0 677
Чернівецька міська рада погодила внесення змін до положення про «Бюджет ініціатив чернівчан», запропонованих громадськими активістами та членами Експертної групи на підставі зауважень та пропозицій авторів минулорічних проектів.

Зокрема, положенням передбачається процедура оскарження рішення Експертної групи, яка розглядає проекти. Відтепер, автор проекту, який отримав негативну попередню оцінку, може оскаржити дане рішення, надавши в письмовому вигляді відповідне обґрунтування. Дане оскарження буде розглянуте на засіданні експертної групи, в результаті чого виконавчому комітету буде рекомендовано допустити або не допустити проект до голосування. Отже, кінцеве рішення у спірному питанні відтепер прийматиме виконавчий комітет.

Змінилися також умови реєстрації голосуючого за проекти. Проголосувати можна буде, зареєструвавшись через Bank-ID або ЄЦП (єдиний цифровий підпис). Однак залишається можливість і письмового голосування, шляхом ідентифікації по паспорту громадянина України.

Також відтепер кількість голосів за кожен має бути не менша від кількості підписів, що були надані в підтримку проекту при його реєстрації.

Окрім цього, змінами передбачено, що у випадку наявності відомостей щодо використання не доброчесних методів проведення кампанії в підтримку проекту, така інформація може стати предметом розгляду на засіданні експертної групи. Після чого, за результатами розгляду, виконавчий комітет може дискваліфікувати даний проект.

Пропозицію громадського активіста Григорія Сорочана щодо зміни вікових обмежень для авторів та голосуючих підтримали частково. Відтепер юні чернівчани, яким виповнилось 14 років і які мають паспорт громадянина України, можуть готувати та подавати свої власні проекти, однак голосувати й надалі можна буде тільки з 16 років.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Владислав ...

КОМЕНТАРІ