Чернівці: Олексій Каспрук: “Продаж земельних ділянок у центрі міста неприпустимий”

Чернівці: Олексій Каспрук: “Продаж земельних ділянок у центрі міста неприпустимий”

06.09.17 10:21 0 662
Чернівецька міська рада надала дозвіл на викуп земельної ділянки по вулиці Університетській, 20 депутатові Василю Продану. Це перший випадок викупу землі у центральній частині міста за останні 26 років.

У продажу цієї земельної ділянки площею 0,1091 га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі мало бути відмовлено, адже вона знаходиться в історико-культурній заповідній території, а також в межах комплексної охоронної зони центрального історичного ареалу Чернівців та буферної зони пам'ятки всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Утім депутати більшістю голосів (25 «за») підтримали рішення про надання дозволу на викуп.

«Ці люди грабують місто, користуючись своїми депутатськими повноваженнями, – зазначив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. – Прикриваючись добрими намірами, вони вирішують свої корупційні питання. Вони хочуть скуповувати земельні ділянки у центрі міста, причому за безцінь! Ми не будемо тишком обговорювати питання мільйонних викупів землі у центрі міста на погоджувальних радах. Нехай це буде у прямому ефірі, при засобах масової інформації, при громаді: усі мають знати, хто що викупив. При жодному з керівників Чернівців не ухвалювалися подібні рішення, коли міська рада дозволяла викуповувати земельні ділянки в історичному центрі міста. І ось зараз викуповується перша земельна ділянка, яка належить особисто неформальному керівнику більшості у міській раді. Мені дуже не подобається, що представники різних політичних сил мовчать, коли йдеться про продаж земельної ділянки на вулиці Університетській. А земля у центрі міста має бути у власності і під контролем чернівецької громади, щоби ми зберегли це місто для нащадків».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Невидимі» герої ...

КОМЕНТАРІ