Місто Сірет пропонує Чернівцям створити спільний транскордонний туристичний маршрут

Місто Сірет пропонує Чернівцям створити спільний транскордонний туристичний маршрут

06.09.17 09:14 0 527
Чернівецький міський голова Олексій Каспрук 5 вересня зустрівся з делегацією з міста Сірет (Румунія). Мер Сірету Адріан Попою (Adrian Popoiu) запропонував створити спільний туристичний маршрут, який би пролягав містами Чернівці (Україна), Сучава, Ватра-Дорней, Сірет, Байя-Маре, Сату-Маре (Румунія), Кішварда (Угорщина), Кошице, Прешов (Словаччина).

Цей задум передбачає об'єднання зусиль громад з чотирьох країн задля участі у конкурсі транскордонних проектів, який оголошено в рамках нової програми прикордонного співробітництва «Угорщина – Словаччина – Румунія –Україна» Європейського інструменту сусідства на 2014-2020 роки.

Місто Сірет, за словами Адріана Попою, має хороший досвід у підготовці та впровадженні чотирьох спільних проектів, профінансованих Європейським Союзом за рахунок Спільної операційної програми Європейського Інструменту Сусідства і Партнерства «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007 – 2013».

Сторони обсудили можливі формати участі Чернівців у проектах «Технопарку», який невдовзі розпочне роботу у Сіреті, обмінялись проектними ідеями та домовились про конкретні кроки щодо розробки «Карпатської туристичної траси», а також подальшого узгодження спільної роботи на користь наших громад.

Мер Сірету Адріан Попою висловив подяку за активну позицію міського голови у чутливих питаннях розвитку багатонаціонального міста Чернівці, про що, зокрема, нещодавно йшлося під час виступу Олексія Каспрука у прямому ефірі румунського телеканалу «Realitatea TV».

Довідково

Сірет, (рум. Siret) — місто над річкою Сірет у Сучавському повіті Румунії, розташоване на українсько-румунському етнічному кордоні. 9 329 мешканців (2002). Давня столиця Молдови. Перша згадка про місто датується 1334 роком. За Австро-Угорщини (1774 — 1918) Сірет був містом з низкою українських установ (філії «Руської Бесіди» і «Української Школи»; українська бурса тощо). Пам'ятки архітектури: церква св. Трійці з 1358, св. Івана з 1377 та інші.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ