На Вінничині прокуратурою вживаються заходи щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин

На Вінничині прокуратурою вживаються заходи щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин

06.09.17 09:12 0 549
Прокуратурою Вінницької області вивчено питання щодо використання власниками нерухомого майна земельних ділянок без правовстановлюючих документів, що призводить до ненадходження податку за землю або орендної плати до місцевих бюджетів.

Установлено, що одним із сільськогосподарських підприємств використовується земельна ділянка площею понад 3 га у м. Липовець, на якій розташовані належні підприємству об'єкти нерухомого майна - нежитлові будівлі та будівля їдальні.

Документи, які посвідчують право власності чи право користування земельною ділянкою, підприємством не отримані, плата за землю у повному обсязі не сплачена.

З огляду на викладене, сільськогосподарському підприємству нараховано збитки в розмірі 490 тис грн, які полягають у неодержані Липовецькою міською радою доходів (плати за землю) за час тимчасового невикористання останньою земельної ділянки, яку суб’єкт господарювання використовує для розміщення та експлуатації будівель і споруд.

Зазначений Порядок визначає, що відшкодуванню підлягають збитки власників землі й землекористувачів, у тому числі орендарів, включаючи і неодержані доходи, під якими розуміються доходи, які міг би одержати власник землі, землекористувач, у тому числі орендар, із земельної ділянки і які він не одержав внаслідок її вилучення (викупу) або тимчасового зайняття, обмеження прав, погіршення якості землі або приведення її у непридатність для використання за цільовим призначенням у результаті негативного впливу, спричиненого діяльністю підприємств, установ, організацій та громадян.

Оскільки вказані збитки у розмірі 490 тис гривень підприємством добровільно не сплачено, прокуратурою Вінницької області, в інтересах держави в особі Липовецької міської ради, подано позов про стягнення їх в судовому порядку.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Місто Сірет пропонує ...

КОМЕНТАРІ