ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА»: інвестиції та модернізація задля якісного та ефективного обслуговування чернігівців

ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА»: інвестиції та модернізація задля якісного та ефективного обслуговування чернігівців

06.09.17 11:44 0 665
31 серпня відбулося відкрите обговорення (слухання) питань тарифної політики та інвестиційної програми ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» КЕП «Чернігівська ТЕЦ» на 2018 рік. Слухання проводилися згідно з процедурою, затвердженою НКРЕ КП. У заході взяли участь представники підприємств, жителі Чернігова, представники засобів масової інформації. Також на обговорення були запрошені представники ПАТ ТЕХЕНЕРГО, яке здійснює контроль та нагляд за підприємствами енергетичного комплексу.

Відповідно до вимог регулятора захід було анонсовано заздалегідь на офіційному ресурсі підприємства.

На розгляд учасників відкритих обговорень (слухань) виносилися питання щодо встановлення для ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» тарифів на виробництво електричної енергії та теплової енергії на теплоелектроцентралі у 2018 році, а також погодження і затвердження для підприємства на 2018 рік інвестиційної програми з виробництва електричної та теплової енергії на теплоелектроцентралі.

Організація та проведення подібних відкритих обговорень (слухань) на думку керівника ТОВ «ТЕХНОВА» Олексія Щербини є важливим для громади Чернігова. Оскільки в такий спосіб кожен може висловити власну думку щодо підтримки інвестиційних програм або інших питань. Тобто городяни долучаються до управління та прийняття рішень, а, отже, беруть на себе відповідальність за розвиток підприємств та потенціалу громади.

КЕП Чернігівська ТЕЦ є єдиним джерелом, що генерує електроенергію у своєму регіоні, та в опалювальний сезон забезпечує теплом майже половину споживачів Чернігова. Виробництво електричної та теплової енергії є основним видом діяльності ТЕЦ та здійснюється на підставі ліцензії НКРЕКП №2704 від 03.11.2015року. Технологічна особливість ТЕЦ полягає в тому, що виробництво тепла неможливо без виробництва електроенергії. Тобто для забезпечення споживачів міста Чернігів у повному обсязі послугою опалення та гарячого водопостачання, Чернігівська ТЕЦ повинна виробити сотні мільйонів кіловат годин електричної енергії, використовуючи при цьому оптимальний склад обладнання та здійснюючи мінімальне навантаження.

Як повідомив генеральний директор підприємства Олексій Щербина тарифи на відпуск електричної енергії та виробництво теплової енергії мають переглядатися раз на рік. За його словами відповідно до виробничої програми 2018 року для виробництва електроенергії буде використовуватися непроектне вугілля, яке буде постачатися з Південно-Африканської республіки. Ця сировина відповідно до своїх природних властивостей вимагає вищої температури спалювання.

«Спалювання непроектного вугілля з підвищеною температурою плавкості золи Т3 ≈1534°С при нормативній Т3 ≈1330°С. Оскільки паливна складова у структурі тарифу займає 79% усіх витрат, вона відповідно є найголовнішим фактором впливу на збільшення тарифу на виробництво електричної енергії», - зазначив керівник «ТЕХНОВА». Відповідно до режимних карт для енергетичних котлів ТОВ ФІРМА "ТЕХНОВА" витрати природного газу у 2018 році збільшаться.

Олексій Щербина пояснив, що у 2018 році ТОВ ФІРМА "ТЕХНОВА " всю вироблену електроенергію в обсязі близько 818,4 млн. кВт/год на рік відпускатиме ДП "Енергоринок", що в балансі Об'єднаної енергетичної системи України становить лише 0,52%. Таким чином, збільшення відпускного тарифу в загальній вартості виробництва електроенергії в Україні в 2018 році складе лише 0,2%. НКРЕКП переглядає кінцевий роздрібний тариф на електроенергію для всіх споживачів тільки в разі перевищення цього показника на 5% оптової ринкової ціни на електроенергію. Отже, збільшення відпускного тарифу на електроенергію для ТОВ ФІРМА "ТЕХНОВА ", яке очікується, жодним чином не вплине на показники в платіжних документах будь-яких споживачів України.

Заступник головного інженера ПАТ «ТЕХЕНЕРГО» Костянтин Давидович підкреслив: «Ми проаналізували відповідність розрахунків Чернігівської ТЕЦ на виробництво тепла та електроенергії нормативним документам. Були досліджені звіти та інші документи підприємства за 2015 та 2016 роки. На основі цього аналізу було зроблено висновок «Визначення технічного обґрунтування витрат газу в структурі палива на виробіток електроенергії КЕП «Чернігівська ТЕЦ», у якому зазначено, що розрахунок коректний і відповідає всім діючим нормам».

Під час розгляду питання щодо інвестиційної програми ТОВ ФІРМА "ТЕХНОВА" на 2018 рік було наголошено на тому, що документ розроблений відповідно до вимог чинного законодавства України. За словами головного інженера підприємства Юрія Алефіренко теплоелектростанція була побудована у 1961 році, з того часу більшість обладнання має суттєвий ступінь зношеності і потребує проведення модернізації та реконструкції. «Значна частина обладнання станції експлуатується більше 55 років, його комплексна заміна практично не проводилась. Щоб підприємство працювало безаварійно та на повну потужність необхідно провести комплексну реконструкцію, оновлення, заміни старого обладнання на більш ефективне», - зазначив він.

Попередня вартість інвестиційної програми на 2018 рік складає більше ста мільйонів гривень, проте як зазначив Олексій Щербина в реалії сума може бути меншою, але і він і кожен працівник ТОВ ТЕХНОВА докладуть всіх зусиль аби чернігівці отримували якісні послуги та почувалися комфортно та затишно в холодну пору року. І додав: «Всі заходи інвестиційної програми спрямовані на зменшення собівартості теплової енергії, підвищення надійності та покращення технічних характеристик підприємства. Ми завіряємо чернігівців: новий опалювальний сезон пройде безаварійно, стабільно з якісним теплом».

За повідомленням КЕП "Чернігівська ТЕЦ" ТОВ ФІРМИ "ТЕХНОВА"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ігор Гундич: конкурс ...

КОМЕНТАРІ