У Волинській області маневицькі прокурори вимагають повернення громаді земельної ділянки на території Цмінівської сільської ради

У Волинській області маневицькі прокурори вимагають повернення громаді земельної ділянки на території Цмінівської сільської ради

06.09.17 16:12 0 718
Маневицька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Маневицької районної державної адміністрації та Цмінівської сільської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВІП-ОЙЛ», аби стягнути заборгованість зі сплати орендної плати за землю в сумі майже 105 тис. грн., розірвати договір оренди землі та зобов’язати підприємство повернути земельну ділянку площею 1 га вартістю понад 190 тис. грн.

Прокурори з'ясували, що договір оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення для будівництва та обслуговування автозаправочної станції на території Цмінівської сільської ради укладений між товариством та Маневицькою районною державною адміністрацією у листопаді 2007 року.

Із 2014 року по нині підприємство заборгувало сільраді за оренду цієї ділянки (з урахуванням пені та інфляційного збільшення боргу) майже 105 тис. грн.

Таким чином місцевий бюджет недоотримав значних коштів, тому на захист інтересів громади стала прокуратура.

У суді прокурори вимагатимуть сплати заборгованості, розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки у власність громади.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині аграрії ...
Наступна новина: 5 правил,як вибрати будинок ...

КОМЕНТАРІ