Олег Валов: Субвенцію на розвиток інфраструктури громад області маємо освоїти у повній мірі

Олег Валов: Субвенцію на розвиток інфраструктури громад області маємо освоїти у повній мірі

06.09.17 14:49 0 654
З головами ОТГ Тернопільщини провели нараду щодо активізації роботи з подачі проектів на освоєння коштів із субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад. Нарада відбулася під головуванням заступника голови Тернопільської ОДА Олега Валова.

Як поінформував під час наради начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Харченко, станом на 1 вересня лише три громади не подали заявок на реалізацію проектів. Це – Почаївська, Лопушненська та Черниховецька громади. Утім, за його словами, вони пообіцяли пришвидшитися і подати заявки вже протягом цього тижня.

Водночас, він зазначив, що на сьогоднішній день обласна адміністрація уже погодила заявок на понад 95 млн. грн., або майже 83% від загальної кількості. «Як бачимо, обласна адміністрація виконує свої зобов'язання. Роботу ми не затримуємо, працюємо оперативно. Налагоджена також належна комунікація з громадами», – зауважив Володимир Харченко.

У свою чергу заступник голови облдержадміністрації Олег Валов акцентував увагу на тому, що головам громад слід негайно активізувати роботу, щоб подачу заявок можна було завершити уже протягом цього тижня.

«У цьому плані потрібно пришвидшитися, адже почалася осінь, і невідомо, які будуть погодні умови. Відтак, потрібно зробити все максимально можливе, щоб цього року освоїти субвенцію в повному обсязі та вчасно», – наголосив Олег Валов.

Також вирішили: щоб покращити взаємодію та комунікацію з об'єднаними територіальними громадами, надалі такі наради будуть проводити щомісяця.

Нагадаємо, у 2017 році для 36-ти об'єднаних громад області передбачено понад 115 млн. грн. субвенції на розвиток інфраструктури.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Владислав ...
Наступна новина: Чернівці: У Центрі надання ...

КОМЕНТАРІ