Юрій Юрик: З Республікою Австрія робимо акцент не лише на економічній співпраці

Юрій Юрик: З Республікою Австрія робимо акцент не лише на економічній співпраці

06.09.17 13:00 0 647
Тернопільщина знаходиться недалеко від Австрії. Тому область зацікавлена в налагоджені економічних зв'язків, адже в плані економічної співпраці є ще куди рости. На цьому наголосив заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик під час зустрічі з Почесним Консулом Республіки Австрія у Львові Маркіяном Мальським. Участь у зустрічі також взяли заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа та начальник управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу облдержадміністрації Віталій Сікіринський.

«Ми вдячні Австрії за підтримку у політичних процесах в Україні та за підтримку її цілісності й соборності. Гадаю, що позиція Республіки Австрія та Євросоюзу є абсолютно важливою, оскільки для нас це суттєва підтримка на міжнародному рівні і ваш візит – чергове підтвердження цього», – зазначив Юрій Юрик під час зустрічі з Почесним Консулом.

Водночас, він підкреслив, що крім економічної співпраці, для нашого краю дуже важлива співпраця за напрямом туристичної діяльності. Не менш цікавим є також досвід у частині адміністративного управління територіями, позаяк наразі в Україні триває реформа децентралізації.

Якщо ж проаналізувати гуманітарний напрямок розвитку, то, за словами Юрія Юрика, дуже часто гуманітарні й економічні проекти є хорошою базою і перспективою для подальшого розвитку.

«За останні роки до Тернопільської області помітно зростає увага міжнародних організацій та країн Європейського Союзу. Це можна простежити за кількістю делегацій, які відвідують нашу область, зокрема, й на традиційному інвестиційному форумі «Тернопільщина INVEST». Наша область також є цікавою з позиції логістики, адже знаходиться в центрі Західної України. Тому ми готові до створення індустріальних та логістичних парків в області, і будемо раді приймати представників австрійської сторони для того, щоб покращувати наші ділові відносини», – акцентував Юрій Юрик.

При цьому він нагадав, що Тернопільщина з Австрією має спільні історичні традиції. Й наразі в області активно працюють у плані відродження історії Першої світової війни. Так, на горі Лисоня поблизу Бережан тривають розкопки та ідентифікація солдатів, які воювали і загинули під час Першої світової війни.

У свою чергу Почесний Консул Маркіян Мальський зауважив, що на Тернопільщині є великий потенціал, і перш за все, завдяки хорошим людям, які тут проживають.

«Ми робимо акцент на економічній співпраці, але є також багато інших напрямів у сфері освіти, науки, культури, над якими потрібно працювати і які ми розвиваємо. Дуже цікавою є туристична діяльність, тому ми зацікавлені, щоб до України збільшився туристичний потік. Готові працювати й у напрямі експорту та розвитку сільського господарства. Тому сподіваюся, що надалі наша співпраця буде тісною та плідною, адже рухатися є куди», – підсумував Маркіян Мальський.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ