Єгипт - ідеальне місце для дайвінгу

Єгипт - ідеальне місце для дайвінгу

06.09.17 13:12 0 1252

Дайвінгом в Єгипті можна займатися круглий рік. На курортах Червоного моря температура повітря взимку + 20-25 градусів Цельсія, влітку між + 35-40 градусів. Середня температура води взимку +21 градус, влітку + 28 градусів.

Практично ненаселене, єгипетське узбережжя простягнулося більш ніж на 1500 км в північно-східній частині Червоного моря. У дайверів є найширший вибір зон занурень, серед них і найвіддаленіші, практично незаймані місця, куди їх доставляють круїзні судна, або відвідування входять в програму сафарі з базою на суші.

Національному парку "Рас-Мухаммад", створеному в 1983 році в районі Південного Синая, немає рівних в Північній півкулі по кількості і якості коралів і морській флорі та фауни. Оскільки від тендітних ресурсів рифів Червоного моря залежить у великій мірі туристична галузь країни, а також беручи до уваги обсяги судноплавства, пов'язаного з дайвінгом, не дивно, що Єгипет є лідером збереження морської природи.

На північно-східному узбережжі Єгипту знаходиться Хургада - найбільший курорт Червоного моря. Тут всі пляжі придатні для занурення з берега.

Для нирців з бота найбільший інтерес представляє риф Careless. Це двадцятиметрове плато з прекрасними коралами, що утворюють арки і печери. Тут представлено все багатство флори і фауни Червоного моря. У Хургаді також базуються більшість сафарі-ботів, на яких аквалангісти відправляються в багатоденні круїзи на південь Червоного моря до Судану або на північ до Синайського півострова.

У Дахабі (100 км від Шарм-ель-Шейха) розташовані не менш цікаві і екстремальні місця для занурення, такі як Bellz, Blue Hall, Grand Canion та багато інших.

Де краще занурюватись у Єгипті?

Кращі райони дайвінгу на Червоному морі знаходяться на території самого Єгипту: починаючи від коралових майданчиків у південній частині Синайського півострова та ділянок віддаленого північного узбережжя затоки Акаба і закінчуючи первозданною пишністю глибин півдня. До південних районів дайвінгу дістатися можна тільки на круїзних судах.

Південний Синай славиться не тільки численними місцями дайвінгу в Египті (від Шарм-ель-Шейха до західного кордону Національного парку "Рас-Мухаммад"), але і протокою Тиран, з її чудовою низкою узбережних рифів. Якщо від'їхати від узбережжя вглиб півострова, то в цьому районі можна побачити деякі з найбільш вражаючих в світі пустельних ландшафтів, і ці безплідні порізані гори, наводять на думки про місячний пейзаж, створюють красивий фон для густої синяви вод Червоного моря.

Півострів Рас-Мухаммад витягнувся від Синаю в Червоне море подібно кривому пальцю. Біля берега, в трьох основних місцях, зосереджені зони, де відбуваються занурення. Найвідоміший район - Акулячий риф, він являє собою верхівку крутої підводної гори, що підноситься у самого берега; від суші його відокремлює всього лише невелика протока. Акулячий риф відрізняється стрімкою стіною, що йде на глибину більше 50 м і простягнулася уздовж північно-східного і східного схилів. З південно-західного боку риф круто йде вниз. Коралова поросль на акулячому рифі - просто чудова, на більш дрібних і рівних ділянках розкинулися густі коралові сади. Процвітаючі тут види включають в себе Dendronephthya і Acropora, кочанні і тарілчасті корали, велике враження залишають горгонові корали. Але, можливо, ви забудете про корали, як тільки побачите риб.

Над рифом, залучені великими течіями, які омивають узбережжя Рас-Мухаммада, кишать тисячі великих морських, а також косякова риба. В блакиті можна побачити великих акул, серед них - акул-молотів і сірих рифових, не кажучи вже про косяки люцианів, про золотистих й інших каранксів, синьоплавникову рибу-єдинорога і цезіо. На рифі також мешкають солодкогуби, групери, губа і риби-папуги.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ