Сонячні панелі: Що це таке?

Сонячні панелі: Що це таке?

07.09.17 12:10 0 1077

Сонячними панелями називаються поміщені в рамку сонячні елементи, які з'єднані між собою. Сонячний осередок (елемент, модуль) - це пристрій, що трансформує світлову енергію в електричну. У наші дні виробництво сонячних панелей набирає великих обертів, а використання сонячної енергії в побуті стало звичайною справою - їх використовують в годиннику, калькуляторах, будують електростанції.

Принцип дії

Скляний модуль поміщається в алюмінієвий каркас, на зворотному боці розміщені кремнієві пластинки. Коли на них потрапляє сонячне проміння, між пластинками виникає електронапруга. Чим яскравіше денне світло, тим більша сила струму при підключенні навантаження.

Як правило, сонячні панелі використовують для роботи приладів, освітлення, насосів. Сонячні панелі через наявність першоджерела (сонця) можна встановити навіть у найвіддаленіших місцях. Якщо об'єднати панелі в комплекс - сонячні батареї, то вийде фотоелектрична сонячна станція.

Як вибирати сонячні панелі для будинку?

Купуючи сонячні батареї, необхідно пам'ятати, що чим вони потужніші, тим вища вартість сонячної панелі. Наприклад, панель в 200 Вт генерує в 2 рази більше енергії, ніж панель в 100 Вт, відповідно, ціна сонячної панелі буде в 2 рази вища. Розмір панелі в 200 Вт також буде більшим, ніж розмір панелі в 100 Вт.

Типи сонячних батарей

Найбільш ефективні і компактні монокристалічні кремнієві пластини, але і вартість їх найвища.

Найбільш затребуваний тип сонячних елементів - це кремнієві полікристалічні пластини. Вони економічні, продуктивні та компактні. За характеристиками вони схожі з монокристалічними. На ринках Європи саме цей тип батарей береться за стандарт.

Недорогі, але менш ефективні - тонкоплівкові кремнієві батареї. Вони дуже габаритні, при цьому виробляють менше потужності в порівнянні з вищеописаними панелями.

Велику роль відіграє довговічність сонячних батарей: чим надійніша система, тим більша вірогідності, що вона окупить свою вартість, прослуживши максимальну кількість років. Якісні батареї гарантують роботу протягом 25 років.

Установка панелей

Перед установкою сонячних батарей необхідно переконатися в міцності даху. Важливо вибрати кут нахилу - від нього залежить якість роботи батареї. Найкращий варіант - встановити батарею під кутом 90  до сонця. Визначитися з розмірами батареї і встановити її потрібно так, щоб тінь від габаритних предметів потрапляла на систему в мінімальній кількості.

До речі, отримати консультацію або купити обладнання для сонячної електростанції в Івано-Франківську можна в компанії "ЕКО ЕНЕРГІЯ" ® за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи, 72.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ