Дзеркала в будинку: які вони бувають?

Дзеркала в будинку: які вони бувають?

07.09.17 19:38 0 1414

З давніх часів дзеркала мали ореол чогось загадкового і містичного, вважалися аксесуарами магів і чаклунів. З ними пов'язано безліч повір'їв, різних легенд і прикмет. Наприклад: "Дзеркало - це вікно в зовсім інший світ, воно має свою записуючу та запам'ятовуючу пам'ять. Дзеркало може, як відбирати молодість, так і дарувати її". Ми з вами живемо в світі серед дзеркал і просто не уявляємо без них своє життя.

У будь-якому будинку дзеркала виконують дві функції:

  1. відображаючу (відображення людини);
  2. і декоративну (прикраса квартири).

Залежно від матеріалу, з якого зроблена дзеркальна плівка (амальгама), дзеркала бувають алюмінієві та срібні.

Одним з достоїнств дзеркал з алюмінієвою плівкою можна вважати їх низьку ціну, проте їх відображаюча здатність залишає бажати кращого.

Срібні дзеркала відрізняються більшою вартістю, однак вони служать набагато довше алюмінієвих і дають ідеальне зображення.

Класифікація дзеркал

Залежно від розміру, дзеркала поділяються на дві групи:

  • для відображення в повний зріст;
  • і відображення людини по пояс (стоячи або сидячи).

Оптимальна ширина для будь-якого дзеркала - 85-100 см. Висота для дзеркала, що відображає зображення в повний зріст не повинна становити менше 1 метра, а дзеркала, що відображає зображення по пояс - 40 см.

Дзеркало, що відображають в повний зріст, вішають так, щоб його верхній край був на висоті не менше 1,75-2 метра від підлоги.

Дзеркало для відображення зображення людини по пояс в стоячому положенні вішають так, щоб його верхня частина знаходилася на висоті 0,45-0,8 м від підлоги.

Дзеркало, для відображення в положенні сидячи по пояс, вішають так, щоб його верхня частина знаходилася на висоті 1-1,3 метра від підлоги.

За розміщення в кімнатах дзеркала діляться на:

Дзеркала бувають різної форми і розмірів.

Настінні дзеркала в дерев'яній рамі кріпляться як до стін, так і до дверей в приміщеннях.

Підлогові дзеркала - це, як правило, трюмо і трельяж. Дзеркала в них можуть бути як жорстко закріпленими, так можуть і повертатися як по горізональній, так і по вертикальній осі.

Також дзеркала монтують на двері шаф або над туалетним столиком.

Дзеркала, вбудовані в шафи для посуду, в книжкові шафи носять декоративну функцію.

У сучасному житті дзеркала необхідні нам у всіх приміщеннях квартири. При купівлі та встановленні дзеркала не можна забувати про те, що для будь-якого приміщення в квартирі необхідно враховувати безліч чинників.

Як доглядати?

Щоб дзеркало довго вам служило, за ним потрібно правильно доглядати. Воно дуже не любить яскравих сонячних променів і вогкості. Не вішайте його поблизу опалювальних приладів. Між дзеркальним полотном і рамою повинен бути герметичний прошарок. Для цього акуратно нанесіть в пази скляну або прозору силіконову мастику. Потім акуратно вставте дзеркальне полотно. Коли замазка підсохне, надлишки акуратно зріжте будівельним ножем. Так дзеркало прослужить вам набагато довше.

Протирайте дзеркала сухою і м'якою ганчіркою, яка не залишає ворсинок. Крім того, щотижня протирайте дзеркало ганчірочкою, змоченою столовим оцтом. Розведіть трохи синьки в воді і помийте цим розчином дзеркало - воно заблищить. Якщо дзеркало дуже брудне - протріть його свіжорозрізаною цибулиною і промийте холодною водою.

Висновки

Дзеркало - це традиційний і потрібний предмет, без якого ми не мислимо своє життя. Будь-яка людина протягом дня неодноразово дивиться в нього. Правильно вибране і повішене дзеркало буде радувати вас, живити вас позитивною енергією і візуально робити вас більш молодим.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Digital-маркетинг в бізнесі
Наступна новина: Лазерна різка металу: ...

КОМЕНТАРІ