Лазерна різка металу: Переваги і основні принципи

Лазерна різка металу: Переваги і основні принципи

07.09.17 20:45 0 1831

Лазерна різка застосовується, щоб розрізати різні матеріали або зробити елементи складної або оригінальної форми. Популярність цієї послуги пояснюється невисокою ціною. До речі, в Харкові лазерну різку металу можна замовити у ХКЕПОП: http://khkepop.com.ua/.

Якщо порівняти лазерну різку металу з іншими видами різання, то перша значно виграє за такими показниками, як можливість виконання складних робіт і відсутністю прямого механічного впливу на метал. Вона дозволяє швидко і точно вирізати дрібні деталі.

Потужність лазерного випромінювання регулюється (його можна налаштувати в залежності від конкретного виробу, як результат, зрізана кромка вийде рівною і гладкою та надалі її не треба буде ніяк обробляти.

Лазерна головка має величину близько 1 мм, що дозволяє досягти дуже високої точності різання, завдяки чому оброблювані деталі займуть точне взаємне положення.

Завдяки тому, що потужність лазера можна змінювати, досягається висока продуктивність роботи, так як його діаметр 2,5 мм дозволяє створювати отвір в 5 мм. Лазерна різка може використовуватися для роботи з м'якими і легкодеформуючимися матеріалами.

Принцип лазерного різання металу

Відбувається концентрація лазерного променя на поверхні, яка обробляється (її розмір становить всього кілька квадратних мікрон) і температура металу підвищується, він розплавляється і потім випаровується.

Існує два основних типи лазерів:

  • тверді;
  • і газові.

Особливо популярні лазери на вуглекислому газі. Існують також і інші види лазерів, але їх використання обходиться дуже дорого, або ж у них недостатньо потужності для обробки.

Лазерна різка металів потрібна для точної обробки фасонних деталей, які не можна по-іншому обробити, так як вони занадто тверді або занадто тендітні, або не схильні до іншої обробки крім лазера. Метод лазерного різання металів вигідно використовувати для обробки складних штучних деталей, так як обсяг партії несуттєво впливає на вартість, в результаті собівартість деталей виходить досить низькою.

Принцип роботи лазерної установки наступний: комп'ютер верстата управляє лазерною головкою, яка переміщається по поверхні оброблюваної деталі. Цю компоновку називають «координатним столом».

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Дзеркала в будинку: які ...
Наступна новина: 1C:Підприємство 8 - ...

КОМЕНТАРІ