Надання субсидій чернівчанам залежить від повної відсутності боргів за комунальні послуги

Надання субсидій чернівчанам залежить від повної відсутності боргів за комунальні послуги

08.09.17 14:50 0 618
Як повідомили в Департаменті праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради, наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг є підставою для не призначення субсидій на наступний період.

Після отримання вищезазначеної інформації від підприємств – надавачів послуг органи соціального захисту населення інформують боржників щодо необхідності сплати боргу або укладання договору про її реструктуризацію (поступове погашення заборгованості). Якщо впродовж двох місяців з дати інформування про не призначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір.

За інформацією районних управлінь соціального захисту населення департаменту праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради, станом на 1 вересня 2017р. на неопалювальний сезон не продовжено надання житлових субсидій 7834 субсидіантам із-за наявності боргів.

З метою надання державної соціальної підтримки шляхом продовження житлових субсидій малозабезпеченим верствам населення, в яких значна наявна заборгованість з оплати за житлово-комунальні послуги, рішенням виконавчого комітету міської ради від 29.08.2017р. №468/17 затверджено склад комісії з питань реструктуризації заборгованості з квартирної плати та плати за житлово-комунальні послуги, яка у своїй діяльності керується Законом України «Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію», а також постановою Кабінету Міністрів України від 27.06.2003р. №976 «Про затвердження Порядку погашення реструктуризації заборгованості та внесення поточних платежів за житлово-комунальні послуги». Згідно вищезазначених законодавчих актів заборгованість громадян з оплати за житлово-комунальні послуги залежно від загальної суми заборгованості та рівня сукупного доходу сім'ї на дату реструктуризації – реструктуризується на строк до 60 місяців, а в разі коли доходу громадянина, що уклав договір про реструктуризацію заборгованості, не вистачає для погашення, строк дії договору продовжується за письмовою заявою особи до повного її погашення.

Для укладання договору громадянин – отримувач субсидій подає до комісії заяву про реструктуризацію заборгованості із зазначенням видів житлово-комунальних послуг, за якими він зобов'язується здійснювати погашення боргу. Прийом заяв проводиться районними управліннями соціального захисту населення департаменту праці та соціального захисту населення міської ради за місцем перебування на обліку заявника, як отримувача субсидії, а саме:

– управління соціального захисту населення Шевченківського району – вул. Героїв Майдану,176 ІІ поверх каб.54, тел.53-50-80;

– управління соціального захисту населення Першотравневого району – вул. Руська,183 ІІ поверх каб.105, тел.57-15-48;

– управління соціального захисту населення Садгірського району – вул. І. Підкови,7А каб.5, тел.57-01-78.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Визначені переможці ...
Наступна новина: Прокуратура через суд ...

КОМЕНТАРІ