Економічний Форум у Польщі: Тернопільщина презентує свій потенціал

Економічний Форум у Польщі: Тернопільщина презентує свій потенціал

08.09.17 16:06 0 584
Цими днями делегація з Тернопільщини перебуває на Економічному Форумі у Польщі. В рамках другого дня Форуму, що проходить у Криниці-Здруй, делегація відвідала панельні дискусії за участі українських політиків.

Спікерами були голова Верховної Ради України Андрій Парубій, який акцентував увагу на актуальних проблемах Карпатського регіону, окресленні шляхів їх розв'язання, а також підготовці реалізації спільних ініціатив в панельній дискусії «Як відлагодити ЄС?», та В'ячеслав Негода – перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, котрий виступав у дискусії «Політика розвитку Європейських регіонів». Також у рамках другого дня Форуму відбулася конференція «Європа Карпат», започаткована у 2010 році Сеймом Республіки.

У свою чергу, перебуваючи на Економічному Форумі, голова Тернопільської ОДА Степан Барна зустрівся з Маршалком Підкарпатського воєводства Владиславом Ортилем. З цим воєводством Тернопільська область працює в рамках угоди про співробітництво та плану дій на 2017-2019 роки. Вже в січні наступного року в Жешуві, столиці Підкарпатського воєводства, планується проведення форуму «Європа – Україна», в рамках якого Тернопільська область матиме можливість презентувати продукцію місцевих виробників.

Також, за сприяння керівництва зазначеного воєводства, налагоджено співпрацю з аеропортом «Жешув-Ясьонка», в частині консультаційного супроводу відновлення діяльності аеропорту «Тернопіль».

Одним із шановних гостей Форуму став Маршалок (Голова) Сейму Польщі Марек Кухцінський. Голова ОДА Степан Барна зустрівся з паном Маршалком та обговорив ключові принципи об'єднаної Європи та співпраці між країнами ЄС.

Нагадаємо, під час першого дня Форуму делегація з Тернопільщини стала учасником дискусії «Мілітаризації Чорного та Балтійського морів. Дві зони – одна проблема», де спікером також виступив народний депутат України Олег Барна. Крім того, в рамках Форуму голова Тернопільської ОДА Степан Барна зустрівся з головою Європейського Конгресу Українців, спікером української національної меншини в Угорському парламенті, вихідцем з Тернопільщини Ярославою Хортяні.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ