Відбулася зустріч прокурора області Володимира Гаврилюка із представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні     Відбулася зустріч прокурора області Володимира Гаврилюка з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Девідо

Відбулася зустріч прокурора області Володимира Гаврилюка із представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Відбулася зустріч прокурора області Володимира Гаврилюка з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Девідо

08.09.17 14:01 0 529
Відбулася зустріч прокурора області Володимира Гаврилюка з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Девідом Піге, Анатолієм Дзізінським Мирославом Демко та Тетяною Білоус.

Метою зустрічі найперше було представлення новопризначеного керівника Івано-Франківського відділення Девіда Піге та обговорення загальної ситуації з безпеки в області. Серед іншого європейських гостей цікавила криміногенна ситуація в Закарпатті, вплив реформування у судових та правоохоронних органах на роботу прокуратури, рівень співпраці з поліціїю та вирішення гострих конфліктних ситуацій у краї.

Гості коротко окреслили коло діяльності місії ОБСЄ в Україні й зокрема на Закарпатті. Володимир Гаврилюк відзначив активізацію діяльності та злагоджену співпрацю із іншими правоохороними органами краю, яка дала позитивні результати щодо виявлення та розкриття правопорушень. Зокрема ідеться про викриття та припинення діяльності організованих груп, які займалися незаконним виготовленням, зберіганням та контрабандою наркотиків у Європу, а також припинення діяльності нарколабораторій.

У зв`язку із проведенням в Україні АТО, керівник СММ ОБСЕ Девід Піге цікався питанням незаконного використання зброї в області, чи виявлені у нас такі випадки і чи причетні до них учасники та ветерани АТО. На що прокурор області поінформував, що звичайно ситуація в зоні АТО не може не вплинути на загальну криміногенну ситуацію у країні і навіть у такій далекій від гарячих точок області, як Закарпаття.

Як наслідок - в нашому краї майже на 100% збільшилась кількість злочинів, пов`язаних з незаконним використанням зброї. Був злочин вчинений навіть з використанням гранатомета, коли у лютому цього року стався замах на екс-керівника міліції області, який вже розкрито.

Цікавили представників ОБСЕ і питання сепаратизму в області, зокрема наскільки воно гостро стоїть. На що прокурор області запевнив, що назвати цю тему основною проблемою Закарпаття не можна.

Нерідко окремі політики використовують її задля власного піару чи з іншою метою, але насправді Закарпаття - надзвичайно багатонаціональний край з своєю непростою історією, яка відкладає відбиток і на сучасне життя громадян, але небезпеку саме у цьому питанні шукати не варто, – підсумував прокурор області.

«Основний ворог Закарпаття, як і всієї країни в цілому, з яким ми усіма силами і боремося – це корупція», - вважає прокурор області. І задля успішної боротьби з нею у нас є засоби, але щоб вона була ще ефективнішою необхідно внести певні законодавчі зміни. Адже ми затримуємо «на гарячому» хабарників та корупціонерів, а вони, використовуючи норми нового КПК, виходять з-під варти під певну суму застави, потім «хворіють» і процес від затримання до винесення судом справедливого рішення надзвичайно затягується, що створює для громадян враження, що корупціонер не несе відповідальності за вчинене.

Відповівши на усі запитання представників місії ОБСЄ, прокурор Закарпатської області висловив сподівання на подальшу конструктивну співпрацю. У свою чергу Девід Піге подякував за оперативно організовану зустріч, відкритість та надану інформацію.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Невидимі» герої ...
Наступна новина: На Волині діяла ...

КОМЕНТАРІ