Які вимоги пред'являються до каналізаційних труб?

Які вимоги пред'являються до каналізаційних труб?

09.09.17 00:28 0 1462

Спорудження каналізації - це відповідальне заняття, і питання: "Які труби для каналізації підійдуть найкраще?", є одним з основних. Для того щоб визначити, які труби краще для каналізації, необхідно знати, яким вимогам вони повинні відповідати, а вже потім згідно з цими вимогами підбирати відповідний матеріал. До речі, їх великий вибір є на цьому сайті.

Каналізаційні труби повинні бути:

  • Міцними. Ця система споруджується на декілька десятків років, і неміцні труби здатні звести всі зусилля нанівець і збільшити витрати за цією статтею. Під міцністю розуміють здатність протистояти як внутрішньому тиску, який вміст каналізації надає на стінки труби, так і зовнішньому, наприклад, при підземному прокладанні;
  • Стійкими до різних видів впливів. До них відносяться: агресивні реагенти, які можуть потрапити в каналізацію, підвищена, а для зовнішньої каналізації і знижена, температура, ультрафіолет, механічні пошкодження, вогонь. Труби, вразливі хоча б по одному пункту з перерахованих вище пунктів, краще не використовувати;
  • Зручними для монтажу. Кожен матеріал труб для каналізації має свою специфіку установки, і оптимальним варіантом є той, при якому дана дія здійснюється найбільш просто, але надійно;

Мати гладку внутрішню поверхню. Побутові стоки несуть масу забруднюючих частинок, і якщо внутрішня поверхня труб має шорсткість,то їх засмічення буде лише питанням часу.

Вибираючи матеріал, і вирішуючи, яку трубу використовувати для каналізації, слід оцінювати, наскільки той чи інший варіант відповідає конкретним умовам і перерахованим вище вимогам, з якими вадами можна миритися, а які можуть мати принциповий характер. Не останню роль відіграє і фінансова складова, нерідко розрахунок вартості може допомогти зробити остаточний вибір.

Само собою зрозуміло, і те, що труби для каналізації повинні забезпечувати повну водонепроникність, як в прямому, так і в зворотному напрямку.

Матеріали для каналізаційних труб

Тепер, коли вимоги пред'явлені, слід розглянути кожен з матеріалів і оцінити, наскільки він їм відповідає. І хоча для каналізаційних труб використовують досить широкий спектр виробів, виготовлених з різної сировини, найбільш часто зустрічаються всього три варіанти:

  • чавун;
  • полівінілхлорид;
  • і поліпропілен.

Крім них можна побачити:

  1. керамічні;
  2. сталеві;
  3. азбестоцементні труби.

Але вони трапляються набагато рідше.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Основні види листівок
Наступна новина: Для чого потрібен термос?

КОМЕНТАРІ