Віктор Мацикур: Реформи в країні та політика області дозволяють спорту розвиватися. І вже відповідно є результат!

Віктор Мацикур: Реформи в країні та політика області дозволяють спорту розвиватися. І вже відповідно є результат!

10.09.17 09:05 0 506
Галузь спорту у нашій області охоплює близько 100 тисяч осіб, які тренуються, виступають та займаються фізичною культурою. Власне, їхні здобутки підносять Тернопільщину зокрема та Україну загалом на новий кращий рівень і не лише в середині країни, а й у світі. Таким чином, з нагоди Дня фізичної культури та спорту начальник управління фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур привітав працівників галузі, тренерів та побажав їм нових звершень.

За його словами, завдання керівництва галузі, тренерів, фахівців профільних органів влади – створити умови для занять спортом та розвитку фізкультури. Адже спорт має надважливе значення як засіб виховання, як профілактика хвороб, як галузь, що популяризує розвиток та самовдосконалення людини, а також є інструментом, за допомогою якого можна добре презентувати нашу країну серед інших країн світу.

«Тернопільська область за кількістю населення та економічною ситуацією, що неминуче визначають і рівень розвитку спорту, займає гідне місце серед інших областей, випереджуючи у багатьох показниках. Так, за підсумками 2016-2017 років серед другої групи областей України у зимових видах спорту ми отримали перше місце. Також, за два останні роки, в спортивну інфраструктуру області сумарно вкладено з різних бюджетів близько 50 мільйонів гривень, що обов'язково матиме віддачу в більшій масовості та вищих спортивних результатах», – зауважив Віктор Мацикур.

Водночас, він пояснив, що проведена оптимізація видатків у спортивній галузі. Зокрема, тренери з обласних приватних шкіл перейшли працювати у нові комунальні спортивні школи, що дозволило зберегти кадровий потенціал та збільшити суму коштів на заробітні плати.

«Реформи та політика, орієнтовані на прозоре та ефективне використання коштів вже дають віддачу, галузь розвивається і ми маємо тенденцію до росту. Тому в цей день хочу побажати всім колегам по галузі міцного здоров'я, оптимізму та віри в свою працю та в талант вихованців. Ми живемо в непростий для країни та людей час, але спорт дає нам всім фізичний гарт та характер, що дозволить подолати всі труднощі», – наголосив Віктор Мацикур.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ