Геннадій Зубко: Заощадження споживання на рівні 30% недостатнє. Маємо прагнути показника у 70%

Геннадій Зубко: Заощадження споживання на рівні 30% недостатнє. Маємо прагнути показника у 70%

10.09.17 08:30 0 519
Зменшення навантаження на українські родини від комунальних платежів, підвищення якості послуг для споживачів, впровадження енергоефективності на регіональному рівні та активізація процесу створення у регіонах ОСББ. Це завдання для всіх учасників реформи енергоефективності.

Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував підписання Меморандуму між Мінрегіоном, Асоціацією міст України та ГО «Всеукраїнська Рада Голів ОСББ».

Він наголосив на важливості співпраці Міністерства із органами місцевого самоврядування та об'єднаннями співвласників.

«Прийнято ключові закони з енергоефективності – Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання, Про енергоефективність будівель, Про Фонд ЕЕ. Це стимулює запровадження обліку ресурсів і зменшує фінансове навантаження на споживача. Наразі рівень встановлення приладів обліку по Україні – 71,4. Необхідно обладнати ще майже 22 500 будинків», - зауважив Геннадій Зубко.

Він відзначив важливість активізації в регіонах муніципальних програм із співфінасування заходів з енергоефективності. За його словами, формування інституту відповідального власника є ключовою умовою для поглиблення реформи. «Вкрай важливе завдання – активізація процесу створення ОСББ тобто створення інституту відповідального та ефективного власника житла», - зауважив він.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вихованців Кременецької ...
Наступна новина: Промо Тернополя відзняв ...

КОМЕНТАРІ