Під час «Культурної версії» Геннадій Зубко привітав житомирян із Днем міста.

Під час «Культурної версії» Геннадій Зубко привітав житомирян із Днем міста.

10.09.17 08:59 0 541
Більше тисячі житомирян та гостей міста завітали на майдан ім. С.П. Корольова, аби разом відзначити День міста та побачити постановку «Лебедине озеро» у сучасній версії режисера Раду Поклітару.

«Культурна версія» відбулась 8 вересня, в рамках святкування 1133-ї річниці від дня заснування Житомира.

Участь у святкуванні взяли Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко разом з дружиною Людмилою, голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич, міський голова Сергій Сухомлин.

— Вітаючи житомирян зі святом, Геннадій Зубко акцентував увагу глядачів на тому, як з'явилась ідея «Культурної версії» до Дня міста. «Кілька років назад для нас було важливим показати європейську культуру. Саме так ми змінюємо себе і Житомир. Він стає європейським місто – відновлюється архітектура, нова вулиця Михайлівська, Житомир вже має пам'ятник Героям Небесної Сотні. І це стало можливим, тому що український народ, об'єднавшись, остаточно вибрав європейський шлях розвитку», – зазначив Віце-прем'єр-міністр.

Всесвітньовідомий балетмейстер Раду Поклітару та артисти представили учасникам свята постановку та хореографію «Лебединого озера» Петра Чайковського у сучасній версії.

У версії режисера це не звична казка про принца, який зустрів і покохав дівчину, перетворену злим чарівником на лебедя. На глядачів чекали оригінальні декорації та костюми, незвичні образи артистів та містичний лебідь.

Також артисти Житомирського академічного музично-драматичного театру імені І. Кочерги презентували музичний пролог від режисера-постановника Петра Авраменка. А насамкінець свята житомирян та гостей міста порадував Театру вогню «Махатма» з яскравим фаєр-шоу.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: стартував ...
Наступна новина: Віктор Мацикур: Реформи в ...

КОМЕНТАРІ