Вінничина: прокуратурою області вживаються заходи щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин

Вінничина: прокуратурою області вживаються заходи щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин

10.09.17 13:20 0 637
Прокуратурою Вінницької області виявлено факт порушення вимог земельного законодавства на території Розкопанської сільської ради Погребищенського району.

З’ясовано, що земельні ділянки державної власності сільськогосподарського призначення загальною площею 132 га використовуються суб’єктом господарювання для ведення товарного сільськогосподарського виробництва – вирощування кукурудзи та соняшника за відсутності відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про передачу земельних ділянок у власність або надання у користування та за відсутності вчиненого правочину щодо таких земельних ділянок.

Відповідно до Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель» будь-які дії, які свідчать про фактичне використання земельної ділянки за відсутності відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про її передачу у власність або надання у користування (оренду) або за відсутності вчиненого правочину щодо такої земельної ділянки – є самовільним зайняттям земельної ділянки.

За фактом самовільного зайняття земельних ділянок державної власності прокуратурою області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України.

Прес- служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Затримано начальника ...
Наступна новина: Що готується в Чернігові на ...

КОМЕНТАРІ