Чернівці: Міський голова Олексій Каспрук зупинив дію шести рішень міської ради

Чернівці: Міський голова Олексій Каспрук зупинив дію шести рішень міської ради

10.09.17 12:18 0 605
Міський голова Олексій Каспрук відповідно до наданих йому законом повноважень, зупинив дію шести рішень міської ради, які прийняті з порушенням вимог Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та інших законодавчих та нормативних актів. Подолати вето міського голови та підтвердити своє попереднє рішення депутати зможуть на позачерговій 37 сесії міської ради, яка скликається 14 вересня о 10.00 в сесійній залі Чернівецької міської ради.

Міським головою зупинено дію пункту 3.1 рішення Чернівецької міської ради VІI скликання від 04.09.2017р. № 855 «Про розгляд звернень громадян щодо надання дозволів на складання проектів відведення, зміну цільового призначення земельних ділянок, надання адрес земельним ділянкам та внесення змін до окремих пунктів рішень з цих питань», яким учаснику бойових дій Горбі Юрію Григоровичу надано дозвіл на складання проекту відведення земельної ділянки, орієнтовною площею 0,1000га, у власність за рахунок земель запасу міста, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд за адресою вулиця Широка,13.

Міський голова вважає, що прийняття міською радою рішення про надання Горбі Ю. Г. земельної ділянки для індивідуального житлового будівництва площею 0,1000 га не в масиві, виділеному для учасників АТО, є несправедливим стосовно до всіх інших учасників АТО, які дотримуються спільно прийнятих рішень та отримують земельні ділянки площею до 0,05 га у визначених масивах. Рішення зупинено, як таке, що не відповідає вимогам Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішенню Чернівецької міської ради VI скликання від 30.04.2015р. №1602 «Про затвердження Порядку розгляду звернень учасників антитерористичної операції та сімей загиблих учасників антитерористичної операції щодо виділення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва в м. Чернівцях», рішенню загальних зборів учасників антитерористичної операції м. Чернівців, рішенню Координаційного центру з питань соціальної та психологічної підтримки учасників антитерористичної операції при виконавчому комітеті Чернівецької міської ради від 08.06.2017р.

Міський голова Олексій Каспрук зупинив також рішення Чернівецької міської ради VII скликання від 05.09.2017р. №861 «Про розгляд звернення Попадюка Г.І. щодо надання дозволу на складання проекту землеустрою земельної ділянки у власність за адресою вул. Шухевича Романа, 7», як таке, що суперечить статті 39, частині 7 статті 118 Земельного кодексу України, рішенню міської ради від 29.09.2011р. №289 «Про заборону оформлення документів на право власності на земельні ділянки власниками будинків, що знаходяться в масиві забудови, обмеженого вулицями Червоноармійською, Рівненською, Сторожинецькою, проспектом Незалежності в м. Чернівцях», пункту 18 рішення міської ради від 24.11.2011р. №341 «Про передачу безоплатно у власність і надання в оренду земельних ділянок та внесення змін в рішення міської ради з цих питань», Закону України «Про звернення громадян», а також прийнятим судами рішень. Зокрема, Шевченківським районним судом прийнято постанову від 04.10.2012 р., що залишена в силі ухвалою Вінницького апеляційного адміністративного суду від 26.12.2012р., згідно якої у задоволенні позову про визнання не чинним рішення міської ради щодо відмови у передачі у приватну власність земельної ділянки, яка розташована у зазначеному вище масиві, на користь власників будинку та про зобов'язання міської ради прийняти рішення про передачу безоплатно у власність земельної ділянки – відмовлено.

Розпорядженням міського голови зупинено дію рішення міської ради VІI скликання від 04.09.2017 р. №840 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 30.05.2017 р. №263/11», а саме вилучено пункт 3.1 Положення про порядок застосування понижуючих коефіцієнтів до встановлених законодавством граничних ставок аеропортових зборів при виконанні регулярних рейсів в аеропорту «Чернівці».

Міський голова Олексій Каспрук вважає, що відповідно до закону міська рада має право скасовувати акти виконавчих органів ради, які не відповідають Конституції чи законам України, іншим актам законодавства, рішенням відповідної ради, прийнятим у межах її повноважень. Однак Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» та інші законодавчі акти не наділяють сільські, селищні, міські ради повноваженнями змінювати рішення, що прийняті виконавчими органами ради. Таким чином, Чернівецька міська рада, приймаючи рішення від 04.09.2017 р. №840 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 30.05.2017 р. №263/11», втрутилась у компетенцію виконавчих органів ради, не маючи для цього ні правових підстав, ні повноважень.

Зупинено також дію рішення Чернівецької міської ради від 04.09.2017 р. №845 «Про внесення змін до «Положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення літніх торгових майданчиків і тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Чернівців», як такого, що прийнято з порушенням вимог Конституції України, Закону України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про доступ до публічної інформації, Регламенту Чернівецької міської ради VІІ скликання і відповідно до пункту 20 частини четвертої статті 42, частини четвертої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Олексій Каспрук зупинив дію пункту 3 рішення міської ради VІI скликання від 05.09.2017 р. №862 «Про розгляд звернень фізичних та юридичних осіб щодо продажу земельних ділянок, власникам об'єктів нерухомого майна, що розташоване на них та визнання такими, що втратили чинність окремих пунктів рішень з цих питань», яким депутату Продану Василю Сафроновичу надано дозвіл на викуп земельної ділянки за адресою вул.Університетська,20 площею 0,1091га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Міський голова вважає,що зазначене рішення прийнято з порушенням Закону України «Про запобігання корупції» і він зобов'язаний його зупинити на виконання вимог частини 7 статті 53 цього Закону.

Зупинено також рішення міської ради VІI скликання від 04.09.2017 р. №841 «Про внесення змін та доповнень до Порядку формування кадрового резерву в Чернівецькій міській раді, затвердженого рішенням Чернівецької міської ради ХХІV скликання від 29.08.2002№74». Олексій Каспрук звертає увагу, що зазначене рішення призведе до обмеження права посадових осіб місцевого самоврядування на просування по службі, наданого їм Законом, звуження повноважень міського голови на призначення посадових осіб за іншою процедурою, яка передбачена чинним законодавством.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Чернівціводоканал» має ...
Наступна новина: При одержанні чергової ...

КОМЕНТАРІ