Квартальний календар: Що це таке?

Квартальний календар: Що це таке?

11.09.17 14:46 0 1153

Квартальні календарі - це прагматична річ, необхідна в робочому процесі і вдома, а також це один з найкращих видів сувенірної продукції. Цей вид поліграфії поєднує в собі властивості повсякденного предмета робочого і побутового вжитку та рекламного носія з довгостроковим потенціалом.

Календар, в загальному розумінні цього слова є системою обчислення великих часових проміжків, яка основана на періодичності руху небесних тіл. У різний час були разроблені різні календарні системи: сонячний календарі, заснований на спостереженнях за Сонцем, місячні календарі, засновані на спостереженнях за Місяцем, а також менш відомі в наші дні, календарі, еталоном для яких служили інші астрономічні об'єкти - планети і зірки.

Трішки історії

Точка відліку часів і дати настання важливих для людства подій також різняться в календарях різних народів. Крім того, всі відомі календарні системи так чи інакше пов'язані з кожним зі світових релігійних навчань. У більшості країн світу прийнятий григоріанський календар.

В Росії григоріанський календар був введений декретом Раднаркому в 1918 році. У царській Росії використовувався юліанський календар, який був введений в дію Юлієм Цезарем в Стародавньому Римі ще в далекому 45 році до нашої ери. Згодом юліанський календар був офіційно прийнятий Візантією (у 325 році), а починаючи з 1492 року він був визнаний на Русі (тоді початком року почали вважати 1 вересня, а не 1 березня.

Друковані видання календарів також мають довгу історію. Вважається, що в Росії друкований календар вперше був виготовлений 05.05.1581 року знаменитим першодрукарем Іваном Федоровим. А 28.12 1708 року було випущено перший тираж громадянського календаря, складеного за юліанскою календарною системою.

Поява квартального календаря

З розвитком друкарської справи удосконалювалася і конструкція календарних видань, з'являлися різноманітні варіанти виготовлення календарів, їх оформлення. Поява квартальних календарів нерідко пов'язують з ускладненням системи бухгалтерського обліку на підприємствах. Простий облік доходів і витрат з часом зазнав кардинальних змін, перетворившись на самостійну спеціальність. Тому і робочі місця бухгалтерів стали оснащуватися спеціалізованими видами техніки і конторського приладдя. У тому числі - квартальними календарями, особливо зручними для бухгалтерів.

З виникненням нової економічної моделі, яка характеризується переважанням невловимих активів, кардинально зросло значення торгової марки підприємств, як основного активу. У зв'язку з цим зросло і значення рекламних носіїв, як засобу комунікації та елементів візуальної ідентифікації компанії, її товарів і послуг. Квартальні календарі виявилися вельми ефективним засобом реклами, тому їх популярність, а значить і ефективність, навіть з приходом ери цифрових технологій залишається на стабільно високому рівні.

Конструкція

Конструктивно квартальний календар являє собою календарний блок, що складається, як правило, з 12 листів, закріплений на жорсткій основі. Його основою служить картонний постер і підкладка під календарними сітками. Постер і підкладки є основою конструкції квартального календаря, а також служать носіями рекламної інформації.

Виготовлення

Виготовлення квартальних календарів виконується кількома способами типографського друку. Зазвичай календарну сітку друкують великим тиражем, використовуючи офсетний друк. А потім виконується персоналізація - виготовлення рекламних полів за допомогою цифрового друку, якщо тираж невеликий, або офсетного друку, якщо потрібен масовий тираж. Кріплення календарів найчастіше виконується на металеву або пластикову пружину.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Что собой представляет ...
Наступна новина: Як стати русалкою: Основні ...

КОМЕНТАРІ