Степан Барна зустрівся з творчою групою українського історичного бойовика «Король Данило»

Степан Барна зустрівся з творчою групою українського історичного бойовика «Король Данило»

12.09.17 08:02 0 527
Фільм «Король Данило» – це буде перший історичний блокбастер відомого українського режисера Тараса Химича. Зйомки фільму планують розпочати наприкінці вересня цього року. Наразі ж триває підготовка основної локації, де будуть розгортатися події. Перед стартом зйомок голова Тернопільської ОДА Степан Барна та його заступник Юрій Юрик зустрілися з режисером стрічки, головним актором та творчою групою.

Під час розмови йшлося про підготовку до зйомок, про ідею, яку режисер хоче донести до суспільства, про їхню спільну роботу над кінострічкою та про підтримку з боку органів державної влади.

Як зазначив під час зустрічі, очільник області, за допомогою фільму можна було б популяризувати Тернопільську область, як свого часу зробив це із Холодним Яром відомий український письменник Василь Шкляр у своєму романі «Чорний ворон». Тепер же Василь Шкляр написав історичний роман про УПА на Тернопільщині «Троща». Зокрема, про події національно-визвольного руху на території Козівського району. «Тому це цікавий і дієвий спосіб у цьому напрямі і ми зацікавлені у такій співпраці. Народне українське кіно потрібно підтримувати», – зауважив Степан Барна.

У свою чергу, як розповів під час зустрічі режисер стрічки Тарас Химич, головний герой фільму – тернополянин Олександр Алексєєв, тернополянин також і композитор стрічки Андрій Підлужний. Водночас, у масовках фільму будуть задіяні члени спортивного клубу «Характерник» з Тернополя. Основна локація фільму буде на Львівщині, де будують спеціальне середньовічне містечко. Зніматимуть ландшафти й у інших регіонах.

«Ми хочемо зняти фільм швидко, щоб він був цікавим і відповідав вимогам часу, а також симпатіям та потребам глядача. Також хочемо максимально відтворити час і атмосферу XIIІ ст. Передати тодішній дух, стиль та спосіб життя, і хочемо бути у цьому максимально реалістичні. У теперішній час людям потрібне патріотичне кіно. І тому ми хочемо зробити такий продукт», – зазначив Тарас Химич.

Нагадаємо, прем'єра запланована на травень 2018 року. Фільм створюється спільнокоштом, збір 4 млн. гривень кошторису фільму на платформі «Na-Starte» розпочався 13 липня 2017 року.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як НБУ встановлює курс ...
Наступна новина: За останній тиждень у ...

КОМЕНТАРІ