На Тернопільщині відзначили третю річницю відновлення 44-ої окремої артилерійської бригади

На Тернопільщині відзначили третю річницю відновлення 44-ої окремої артилерійської бригади

12.09.17 08:22 0 561
8 вересня 2017 року 44-та окрема артилерійська бригада відзначила третю річницю з дня створення. У зв'язку з цим на території військової частини, де дислокується бригада, відбулися урочисті святкові заходи за участі керівництва Тернопільської обласної державної адміністрації та обласної ради, голів районних державних адміністрацій, духовенства, військовослужбовців, котрі проходили службу у частині, ветеранів та волонтерів.

Як зазначив під час вітального слова т. в. о. командира бригади – підполковник, начальник штабу військової частини Олександр Машковський, у 2014 році військова частина створювалася практично з нуля в місті Яворів на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного та отримала разом зі старою відновленою технікою, частину нової. Пройшла бойове злагодження на Яворівському полігоні. З цього часу успішно виконує бойові завдання в зоні антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

«З січня 2015-го наша артилерійська бригада дислокується у Тернополі. Основу особового складу склали військовослужбовці, які були призвані в рамках третьої хвилі мобілізації. Зараз у частині проходять військову службу військовослужбовці за контрактом та солдати строкової служби. Строковики несуть службу в пункті постійної дислокації та виконують завдання з охорони та оборони об'єктів військової частини. В зоні проведення антитерористичної операції бригада перебуває безперервно з початку листопада 2014 року», – нагадав історію відновлення частини та початок її діяльності Олександр Машковський.

Водночас, він підкреслив, що підрозділи військової частини продовжують перекривати танконебезпечні напрями в Луганській області та можливі напрямки прориву противника. А високий рівень ефективності роботи української артилерії військовослужбовці гаубичного дивізіону довели під час Дебальцівської операції та боїв за Донецький аеропорт.

Приєднуючись до вітань, голова Тернопільської ОДА Степан Барна уточнив, що 44-ту окрему артилерійську бригаду відновили 9 вересня 2014 року за ініціативи Президента України Петра Порошенка. І ця ініціатива також має місце у Тернопільській області, адже на Тернопільщині тривають роботи з відновлення ще трьох військових частин.

«Але на цьому ми не зупиняємося. Зараз активно працюємо з Міністерством оборони не тільки в питаннях розширення 44-ої бригади, а й зацікавлені, щоб на Тернопільщині відновлювалися всі військові частини. Тому працюємо також над розширенням Національної гвардії і військових з'єднань, котрі знаходяться у Бережанах, і я сподіваюся, що це дасть можливість залучити більше наших юнаків, які бажають служити за контрактом», – зазначив Степан Барна.

Власне, з нагоди третьої річниці відновлення військової частини та 44-ої бригади кращі військовослужбовці отримали грамоти та відзнаки «За службу Україні». Завершилися урочистості святковим концертом.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ