У Тернопільській ОДА польські колеги поділилися досвідом реалізації проектів місцевого та регіонального розвитку

У Тернопільській ОДА польські колеги поділилися досвідом реалізації проектів місцевого та регіонального розвитку

12.09.17 10:51 0 603
Навчальний семінар на тему «Польський досвід для реформування України» відбувся 11 вересня у Тернопільській обласній державній адміністрації. Заступник голови-керівник апарату Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Вонс зазначив, для нашої держави і Тернопілля, зокрема, польський досвід у питаннях реформування, а також реалізації проектів за кошти європейських структурних фондів, — вкрай цінний і важливий.

«Коли я перебуваю у Польщі, щоразу мене вражає те, як за відносно короткий термін наша сусідня країна зуміла максимально й успішно спрацювати над залученням європейських коштів для реалізації багатьох проектів. Сам особисто відвідав багато об'єктів — від будівництва доріг до реконструкції аеропортів. Подібні проекти для нас є доволі актуальними на сьогоднішній день, — зазначив Ігор Вонс. — Отож для нас важливо перейняти принципи підготовки проектів, їхній відбір та реалізацію. Ми готові навчатися, зацікавлені не повторювати помилки, які вже були зроблені до нас і маємо намір працювати на випередження».

У той же час Ігор Вонс підкреслив, що за останні роки стрімко зросла підтримка держави щодо реалізації проектів у регіонах. Якщо у 2014 році Державний фонд регіонального розвитку виділяв для Тернопільської області 14 млн грн, то вже у 2016-2017 роках ця сума становила щороку понад 100 млн грн.

У свою чергу секретар товариства Шукаємо Польщу Божена Беднарек зазначила, що ідея такого партнерського проекту — поділ практичним досвідом — виникла ще кілька років тому.

«Ми хочемо продемонструвати українцям все, що реалізовано у Польщі за кошти регіональної політики Європейського союзу», — зазначила Божена Беднарек.

Крім ознайомлення з досвідом польських колег щодо реалізації проектів місцевого та регіонального розвитку за кошти європейських структурних фондів, учасники семінару обговорили й перспективи України в контексті підписання Угоди про асоціацію України з ЄС, що вступила в дію 1 вересня поточного року.

Також відбулася презентація досвіду українських учасників стажування в Польщі, що мало місце у липні 2017 року.

Довідково:

Участь у даному заході взяли представники структурних підрозділів облдержадміністрації та члени регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Захід відбувся за підтримки Товариства Шукаємо Польщу, Фундації Розвитку Місцевої Демократії та громадської організації «Волинський ресурсний центр».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: на Маневиччині ...
Наступна новина: Підприємці Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ