Чернівці: Лічильники обліку тепла по програмі співфінансування можна встановити до початку опалювального сезону

Чернівці: Лічильники обліку тепла по програмі співфінансування можна встановити до початку опалювального сезону

12.09.17 08:30 0 547
Мешканці багатоквартирних будинків міста, в яких ще немає приладів обліку теплової енергії, ще до початку опалювального сезону матимуть змогу на умовах співфінансування встановити загальнобудинкові лічильники обліку.

Рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради затверджено дольову участь співвласників будинку при виконанні робіт по встановленню приладів обліку теплової енергії (20% від загальної кошторисної вартості робіт, а 80% – співфінансування на ці заходи з міського бюджету).

У Чернівцях 596 багатоквартирних будинків з централізованим опаленням, на яких має бути встановлено 820 лічильників обліку теплової енергії. На сьогоднішній день обладнано біля 72 % від загальної потреби.

Департамент житлово-комунального господарства міської ради звертається до мешканців багатоквартирних будинків активно включитись в процес встановлення загальнобудинкових лічильників обліку тепла на умовах спів фінансування. Роботи по встановленню лічильників будуть проводиться тільки до початку опалювального періоду.

Ті будинки, де прилади обліку не будуть встановлені до початку опалювального сезону, будуть обладнані лічильниками за рахунок підприємства -надавача послуг, а вартість їх в повному обсязі буде включена в вартість оплати за послуги теплопостачання цього будинку. Тобто повна вартість вузла обліку тепла ( а це біля 60 тисяч гривень) ляже на плечі власників квартир.

Нарахування за спожите тепло в будинках з централізованим опаленням без лічильників обліку тепла буде здійснюватися, як у жовтні, листопаді та грудні минулого року, оскільки Постанова Кабінету Міністрів України №865 від 30.11.2016 року на опалювальний сезон 2017/18 року не розповсюджується.

Для встановлення лічильника обліку тепла в багатоквартирному будинку за дольовою участю співвласників (20%) необхідно звернутися до Департаменту житлово-комунального господарства міської ради (вул. Героїв Майдану, 176, ІІІ поверх, кабінет № 59, 63, тел. 52-41-44).

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ