Чернівці: За результатами перевірки директору комунального підприємства оголошено догану

Чернівці: За результатами перевірки директору комунального підприємства оголошено догану

12.09.17 11:17 0 733
Позапланову перевірку діяльності МКП «Харчування учнів шкіл м. Чернівців» провів відділ контрольно-перевірочної роботи міської ради. За результатами перевірки директору МКП «Харчування учнів шкіл м. Чернівців» Тетяні Тихон оголошено догану. Про це повідомив начальник відділу Денис Круглецький.

Під час проведення перевірки встановлено, що впродовж 2015-2016 років, а також у І півріччі 2017 року господарська діяльність МКП «Харчування учнів шкіл м. Чернівців» не відповідала затвердженому Статуту Підприємства. Так, за результатами діяльності за 2015 рік МКП «Харчування учнів шкіл м. Чернівців» отримало чистий збиток в сумі 268 тис. грн. У 2016 році та І півріччі 2017 року підприємство зовсім не здійснювало статутної діяльності та відповідно не отримувало доходів від реалізації товарів, робіт, послуг.

Перевіркою виявлено, що бухгалтерський облік на підприємстві не організований на належному рівні, зокрема: відсутні книга «Журнал-головна» за 2017 рік та договори про матеріальну відповідальність, бухгалтерський облік майна та касові операції велись з порушенням вимог чинного законодавства, не проведена претензійно-позовна робота з ПАТ «КБ «Надра» щодо повернення залишку коштів на рахунку. Виявлено порушення строків виплати заробітної плати та заборгованість із виплати заробітної плати (станом на 01.06.2017 року – 4,5 тис. грн.), окремі випадки виникнення переплат та недоплат при виплаті працівникам заробітної плати (в т.ч. індексації індивідуальної заробітної плати), неналежне ведення договорів та іншої внутрішньої документації.

На момент проведення перевірки кошти на поточному рахунку та в касі були відсутні, оскільки на рахунки підприємства на підставі виконавчого провадження відділом виконавчої служби накладений арешт.

Відділ контрольно-перевірочної роботи міської ради також повідомив,що вчасно не зміг розпочати позапланову перевірку через відсутність на робочому місці директора та головного бухгалтера підприємства, про що складені відповідні акти.

За результатами перевірки директору МКП «Харчування учнів шкіл м. Чернівців» Тетяні Тихон оголошено догану.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підприємці Житомирщини ...
Наступна новина: Житомирщина: лікарі ...

КОМЕНТАРІ