Представники єврейської громади Дюссельдорфа збиратимуть у Чернівцях матеріали про меморіальну роботу в Україні

Представники єврейської громади Дюссельдорфа збиратимуть у Чернівцях матеріали про меморіальну роботу в Україні

13.09.17 08:04 0 551
Урочисте відкриття міжнародного проекту «Вчимося пам'ятати» відбудеться 12 вересня о 16.00 у гімназії №1 імені Т.Г. Шевченка. Він проводиться за підтримки Єврейської громади міста Дюссельдорф та Міністерства закордонних справ Німеччини.

Метою проекту є створення робочих матеріалів про меморіальну роботу в Україні. У його рамках до Чернівців прибуває делегація з міста Дюссельдорфа: член Єврейської громади та правління спілки християнсько-єврейської співпраці в Дюссельдорфі пан Гербер Рубінштейн, який народився у 1936 році у Чернівцях, керівник проекту “Буковинські пори року ” пан Матіас Андре Ріхтер та його колеги Марія Фрімельт і Давід Мурсал.

У гімназії відбуватимуться зйомки документального фільму про життя пана Рубінштейна, який через 70 років після трагічних подій на Буковині вперше повернувся на свою малу батьківщину.

Метою проекту є не тільки напрацювання теоретичних матеріалів. Важливим є участь дітей у науково-дослідницькій роботі про видатних чернівчан, які в часи другої світової війни пережили горе, біль, страждання.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ