Геннадій Зубко: Після встановлення будинкового лічильника рахунки мешканців багатоповерхівки зменшаться на 200-600 грн

Геннадій Зубко: Після встановлення будинкового лічильника рахунки мешканців багатоповерхівки зменшаться на 200-600 грн

13.09.17 10:22 0 596
Через відсутність обліку теплової енергії Україна щороку викидає у повітря 3 млрд доларів. Для потреб опалення поставляється 18,6 млрд.м3 газу. За підрахунками фахівців на втрачене тепло йде 2,4 млрд м3 газу. Ще 9 млрд м3 йде на тепло, яке втрачається через погано утеплені будівлі. Загалом 11,4 млрд м3 газу Україна використовує марно.

Про це зауважив у блозі Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи введення в дію Закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

— За його словами, Україна повинна платити лише за 7,2 млрд м3 газу. «Для цього потрібно порахувати хто і скільки споживає. Тоді у споживачів виникне бажання утеплити будівлі, а в постачальників тепла і гарячої води – потреба ремонтувати мережі, аби мінімізувати втрати», - зауважив Зубко.

На його думку, Закон захищає споживачів від недобросовісних теплопостачальних компаній, які намагаються списати на людей свої витрати. «Кожен рік через їх недбалість, небажання вкладати кошти в ремонт тепломереж та недосконалість законодавства, українці втрачають 5-10 млрд грн. Перетворення “технічних втрат та збитків” на надприбутки відбувається через непрозорість формування рахунків та отримання компенсацій з бюджету. Закон забезпечує можливість порахувати скільки споживач реально отримав тепла чи гарячої води, і за що конкретно повинен заплатити», - зазначив він.

— За словами Геннадія Зубка, Закон передбачає, що сума платежів буде на окремому рахунку, аби можна було перевірити постачальника послуг на предмет виконання ним обов'язків. Він переконаний, що після встановлення будинкового лічильника - сума в рахунках мешканців багатоповерхівки зменшиться на 200-600 грн. «Економія буде досягатися за рахунок різниці між нормативними витратами та фактичними з вартістю встановлення та обслуговування лічильника. Тобто, на вході в будівлю буде лічильник, який засвідчить обсяг спожитого усіма споживачами тепла. І ніхто не зможе завищити цю суму. Люди заплатять лише за тепло, яке фактично спожили», - зауважив урядовець.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: План спортивно-масових ...
Наступна новина: Чернігів: Управління ...

КОМЕНТАРІ