На Вінничині за принципової позиції прокуратури безхазяйні будинки передані сільській раді

На Вінничині за принципової позиції прокуратури безхазяйні будинки передані сільській раді

13.09.17 08:09 0 502
Ще декілька років тому за позовами прокуратури Томашпільського району рішеннями суду 4 будинки в с. Олександрівка, що залишились після смерті їх господарів у яких не має спадкоємців, визнані відумерлою спадщиною.

Однак, вказані будинки сільською радою не перереєстровані за територіальною громадою, за ними ніхто не здійснював догляд та вони перебували у занедбаному стані.

Проте, за принципової позиції та ініціативності працівників Томашпільського відділу Могилів-Подільської місцевої прокуратури, у серпні поточного року, Олександрівською сільською радою виготовлено документацію та оформлено право власності на вказані будинки, про що внесено відповідні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

А відтак, сільська рада може належно використати та розпорядитися цим майном для суспільних потреб. Враховуючи і те, що на території району перебувають особи з тимчасово окупованої території АР Крим та районів проведення антитерористичної операції, які потребують житла та мають право на безпечні умови життя і здоров’я та створення належних умов для її постійного чи тимчасового проживання, питання з житлом може бути вирішеним.

Прес- служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Військова частина 3002 ...

КОМЕНТАРІ