У Вінниці спритний ділок виготовляв та зберігав нафтопродукти

У Вінниці спритний ділок виготовляв та зберігав нафтопродукти

14.09.17 11:45 0 571
Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України щодо вилучення по вул. Максимовича у м. Вінниці понад 4,7 тони незаконно виготовлених нафтопродуктів, які незаконно зберігав та реалізовував приватний підприємець.

У ході слідства ще встановлено порушення суб’єктом господарювання правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах під час зберігання та реалізації пального, зокрема без наявності дозволу на виконання робіт з підвищеної небезпеки, що включають в себе монтаж устаткування підвищеної небезпеки, устаткування нафтохімічної промисловості та зварювальні роботи, який видається управлінням держаної служби з питань праці у Вінницькій області.

Установлено, що вказані порушення створюють загрозу загибелі людей, а тому внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 273 КК України.

Наразі процесуальним керівником вирішується питання щодо визначення підслідності вказаного кримінального правопорушення за слідчими органів Національної поліції, відповідно до вимог ст. 216 КПК України.

Довідково: за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 273 КК України - порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах , визначено покарання у виді виправних робіт на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого;

за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України – незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів карається позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ